İran Sivil Havacılık Örgütünden, düşürülen Ukrayna uçağının verdiği zarara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Ailelere ödenecek tazminat, Ukrayna ve İran arasındaki yapılacak olan anlaşmalar sonucunda belirlenecek.

* Ukrayna Havayollarına ait olan yolcu uçağı, Ukraynalı bir şirket tarafından sigortalanmış. Bu sebepten dolayı, uçağın düştüğü bölgedeki oluşan sivil bina ve yeşil alan zararı Ukrayna tarafından karşılanacak.

[old_news_related_template title="İran'ın düşürdüğü uçakta bir dram ortaya çıktı" desc="Çarşamba günü İran'ın düşürdüğü yolcu uçağından bir dram ortaya çıktı... 176 kişinin yaşamını yitirdiği Boeing 737 tipi uçağın düşmesinin ardından İran, Kanada, Ukrayna, İsveç, Afganistan, Almanya ve İngiltere'de yas var. Korkunç olayın ardından İran ile Ukrayna arasında ipler gerilirken, Kanada'da yaşayan İranlı bir çiftin hikayesi de yürekleri dağladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/12/iecrop/sara-alidolatabadi_16_9_1578824855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-iranin-dusurdugu-ucakta-bir-dram-ortaya-cikti-5563374/"]


"DEVRİM MUHAFIZLARININ GÖZÜMÜZDEKİ DEĞERİNE GÖLGE DÜŞMEDİ"

Öte yandan İranlı milletvekili Ahmet Alireza Beygi yaptığı açıklamada, “Bu Ukrayna uçağının düşürülmesi çok büyük bir kayıp evet. Ancak bu hata, Devrim Muhafızlarının ülke nazarındaki önemini kaybetmesine yol açmadı. Muhafızlar, kurulduklarından beri ülkemizi savunuyorlar” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Trump'tan İran'a yeni uyarı!" desc="ABD Başkanı Donald Trump, İran'da Tahran yönetiminin Çarşamba günü Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağını yanlışlıkla düşürdüğünü itiraf etmesinin ardından başlayan protestolarla ilgili yeni bir açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/12/iecrop/trump-iran-reuters_16_9_1578839841.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-trumptan-irana-yeni-uyari-5563616/"]