ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden 46 yaşındaki George Floyd'un ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar birçok ülkede devam ediyor.

DİZ ÇÖKTÜLER

Floyd için Teksas'ta düzenlenen cenaze töreni sırasında aynı saatlerde Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi, Republique Meydanı'nda bir araya geldi. Göstericiler, 8 dakika 46 saniye boyunca George Floyd için diz çöktü.



Fransız ırkçılık karşıtı sivil toplum kuruluşu SOS Racisme'in çağrısıyla düzenlenen eyleme siyasi partilerden de katılım sağlandı. Eylemde aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Yannick Jadot da yer aldı.

IRKÇILIK VE POLİS ŞİDDETİ KINANDI

Yaklaşık 2 bin 400 kişinin katıldığı eylemde, ırkçılık ve polis şiddeti kınandı. Fransız aşırı sol hareketin lideri Jean-Luc Melenchon, "Irkçılık ve polis şiddeti sadece polisin sorunu değil, Fransa'nın sorunu" dedi.



Başkent Paris'in yanı sıra Bordeaux, Lyon, Lille, Dijon, Poitiers, Caen veya Orleans'da da gösteri düzenlendi. Katılımcıların büyük çoğunluğu 8 dakika 46 saniye boyunca sessizce dik çöktü. İHA

[old_news_related_template title="George Floyd protestoları sonrasında flaş hamle" desc="ABD'nin Minneapolis kentinde polisin orantısız güç kullanarak ölümüne sebep olduğu George Floyd'un ardından başlayan protestolar devam ederken İngiltere'nin başkenti Londra'dan flaş bir hamle geldi. İngiltere'nin Bristol kentinde eski bir köle tüccarının heykelinin yıkılıp nehre atılmasıyla birlikte Londra Belediye Başkanı, 'Sokak adı, heykel ve duvar resimleri ile ilgili bir soruşturma başlatıldı' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/09/iecrop/heykel-reuters1-660x533-2_16_9_1591704764.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/george-floyd-protestolari-sonrasinda-flas-hamle-5864670/"]