Avrupa'nın birçok ülkesinde şubesi bulunan İslam karşıtı olarak bilinen "Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" PEGIDA, Hollanda'da çirkin provokasyona imza attı.

Her fırsatta İslama karşı nefret içeren eylemler gerçekleştiren hareket, yaklaşık 100 camiye Kuran- Kerim'i ayaklar altına alındığını gösteren provokatif içerikli yılbaşı tebrik kartı gönderdi.

Posta yoluyla gönderilen zarfın içerisinden Kuran-ı Kerim'i çiğneyen kadın ayakkabısı figürünün üzerinde "Yeni yılda bol şanslar" yazılı kartpostal çıktı. Birçok caminin yetkilisi olaya tepki göstererek PEGIDA hareketini polise şikayet etti.

PEGIDA'NIN İLK PROVOKASYONU DEĞİL

İslam düşmanı PEGIDA, 2018 yılında Hollanda'nın Rotterdam kentinde Ramazan ayında Diyanet vakfına ait Ulu cami önünde domuz etiyle mangal yapmak için izin istemiş, yerel yetkililer gösterinin bir hak olduğunu ama seçilen mekanın kutuplaşmaya sebebiyet vereceği endişesiyle izin vermemişti. DHA

[old_news_related_template title="Erdoğan: İslam düşmanlığı virüsten daha hızlı yayılıyor" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene sadece Covıd-19 virüsüyle değil ondan daha hızlı yayılan İslam düşmanlığı virüsü ile de mücadele etmek zorunda kaldık” dedi. Erdoğan, İslam ve insanlık düşmanlarının bu kadar pervasızlaşmasının en büyük sebebinin Müslümanların içinde bulunduğu atalet ve gaflet olduğunu kaydetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/28/iecrop/reisicumhur-depo_16_9_1540370868_16_9_1606553712.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogan-islam-dusmanligi-virusten-daha-hizli-yayiliyor-6144961/"]