Corona virüsü salgınında Avrupa’da vaka ve can kayıpları yeniden yükselişe geçti. İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 3 bin 349 yeni vaka tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 377 bin 96’ya ulaştığı aktarıldı. Bakanlık son 24 saatte Covid-19 nedeni ile 16 kişinin hayatını kaybettiğini toplam can kaybının 28 bin 813’e yükseldiğini açıkladı.

"İŞLER İYİYE GİTMİYOR"

Sağlık Uyarıları ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon yaptığı açıklamada yapılan testlerin artışıyla beraber vaka sayılarında yaşanan artışın normal olduğuna vurgu yaptı. Simon, “Çok fazla corona virüsü vakası tespit edilmesi bulaşımın devam ettiği anlamına geliyor. Hala bulaşım var. Her gün daha da artıyor. Kimsenin kafası karışmasın işler iyi gitmiyor” ifadelerini kullandı.

Direktör Simon, “Bulaşım arttıkça hastaneye yatan hasta sayısı artacak. Az görünse de artacak. Bulaşım artıkça işler değişecek, zorlaşacak. Bunun devam etmesine izin veremeyiz" uyarısında bulundu.

ÜLKEDE OKULLARIN NE ZAMAN AÇILACAĞI BELİRSİZ

Simon okulların açılmasıyla ilgili belirsizliğin devam ettiğini açıkladı. 27 Ağustos’ta okullar ile ilgili bir toplantı yapılacağını ifade eden Direktör Simon 4 Eylül'den itibaren planlanan okula dönüş koşullarının değerlendirileceğini aktardı.

Eğitimciler ise artan vaka ve can kayıpları nedeni ile okulların açılması konusunda endişeli olduklarını ifade ederken başkent Madrid bölgesinde bulunan eğitim sendikaları 4, 8, 9 ve 10 Eylül tarihleri için grev çağrısında bulundu. (İHA)

[old_news_related_template title="Rusya'nın corona aşısıyla ilgili yeni gelişme! Haftaya başlıyor" desc="Rusya’nın corona virüsüne (Covid-19) karşı geliştirdiği 'Sputnik V' adlı aşısının önümüzdeki haftadan itibaren 40 bin kişiye uygulanacağı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/20/iecrop/corona-asi-shutterstock_16_9_1597933450.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/rusyanin-corona-asisiyla-ilgili-yeni-gelisme-haftaya-basliyor-5998311/"]

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nden Avrupa'ya flaş corona virüsü uyarısı" desc="Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü bugün sanal bir basın toplantısı düzenledi... Türkiye'nin de dahil olduğu DSÖ'nün Avrupa operasyonlarından sorumlu ismi Dr. Hans Kluge, 'Avrupa'da son iki aydır yeni vakalar artıyor. Bölgeden her gün 26 binden fazla yeni vaka kayıtlara geçiyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/20/iecrop/corona-reuters_16_9_1597926992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutunden-avrupaya-flas-corona-virusu-uyarisi-5997780/"]