Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle çeşitli ülkelerde yeni yıl gösterileri iptal edilirken, kalabalık toplanmaları içeren her türlü etkinlik de yasaklanmıştı.

Salgına yönelik alınan önlemler kapsamında yeni yılı sessizce karşılamaya hazırlanan ülkelerden biri olan İspanya’da polis, 10 binden fazla yasa dışı yeni yıl partisi yapılacağı ihbarları üzerine harekete geçti.

Uluslararası Gece Hayatı Derneği Genel Sekreteri Joaquim Boadas, ülkede barlar ve gece kulüpleri kapalı olmasına rağmen pek çok yasa dışı parti düzenleneceğine dair ihbar aldıklarını belirtti.

Boadas, yeni yıl partilerinin evler, apartmanların bodrum katları ve sanayi bölgelerindeki atölyeler gibi yerlerde yapılacağına ilişkin duyumlar aldıklarını söyleyerek, küçük çaplı partiler hakkında polise gelen ihbar sayısının ise 30 bin civarında olduğunu belirtti.

POLİS FLÖRT SİTELERİNE ÜYE OLUYOR

Yasa dışı yeni yıl partileriyle ilgili en çok ihbar gelen bölgeler Extramadura ve Katalonya olurken, Barcelona ve Madrid başta olmak üzere pek çok büyük şehirde polis izinleri kaldırıldı.

İspanyol polisi, söz konusu partilerin yasa dışı olduğunun altını çizerek, “Yasa dışı partileri düzenlemeyi veya ona katılmayı düşünen herkesi kendilerinin ve ailelerinin sağlıklarını düşünmeye davet ediyoruz” dedi.

Pek çok çevrimiçi flört sitesinde yasa dışı yeni yıl partilerine yönelik paylaşımlar yapıldığını belirten polis, büyük bir gizlilik içinde düzenlenen partilerle ilgili son dakika bilgilerine ulaşabilmek için flört sitelerine üye oluyor.

İspanya’da eğlence sektörü temsilcileri, yılbaşı gecesinde bar ve gece kulüplerinin kapalı olması nedeniyle yaklaşık 500 milyon euroluk kaybın önüne geçilmesi için en azından sabah 03.00’e kadar eğlence mekanlarının açık olmasını talep etmişti. Hükümet, salgın nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal uygulaması nedeniyle söz konusu talebe olumsuz cevap vermişti. (İHA)

[old_news_related_template title="Yılbaşı kısıtlaması öncesi akın akın sokağa çıkıyorlar" desc="Vaka oranlarındaki yüzde 60’lık düşüşle anılan Tekirdağ’da sokağa çıkma kısıtlaması telaşına düşen vatandaşlar, alışveriş için dükkanlara akın etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/31/iecrop/yilbasi-kisitlama-tekirdag-sokak-foto-iha_16_9_1609414468.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yilbasi-kisitlamasi-oncesi-akin-akin-sokaga-cikiyorlar-6191491/"]

[old_news_related_template title="Yılbaşında vatandaşa zehir içireceklerdi, yakayı ele verdiler" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda 153 litre sahte alkol ve aparat ele geçirildi. Yılbaşında sahte alkolü piyasaya sürmeye hazırlanan iki kişi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/31/iecrop/sahte-icki-sha_16_9_1609412682.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yilbasinda-vatandasa-zehir-icireceklerdi-yakayi-ele-verdiler-6191432/"]