BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Sicilya adasındaki Messina kenti merkezli operasyonlarda bu sabah 94 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı, 151 şirkete el koyuldu, 194 kişi hakkında da soruşturma sürüyor.

Operasyonda, Messina'da yer alan Nebrodi bölgesinden hareketle "Nebrodi Mafyası" olarak anılan organize suç örgütü hedef alındı.

Gözaltına alınanlar arasında mafya klanlarının liderlerinin yanı sıra bir belediye başkanı ve bir noter gibi yerel yönetim ve iş çevrelerinden isimler de bulunuyor. Zanlılar, mafya ile bağlantılı olmak, gasp, sahtecilik ve dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Messina Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada elde edilen bilgilere göre mafya yapılanmaları, yerel idarecilerin de iş birliğiyle yıllardır AB tarım fonlarını yasa dışı şekilde ele geçiriyordu.

[old_news_related_template title="Rusya'da mafyaya dev operasyon: Tank savar, bomba ve roket ele geçirildi" desc="Rusya’da 250 kişilik mafyaya dev operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında yapılan baskın ve aramada çok sayıda silah, bomba, tank savar ve roket ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/28/iecrop/silah-iha_16_9_1574938696.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/rusyada-mafyaya-dev-operasyon-tank-savar-bomba-ve-roket-ele-gecirildi-5478313/"]

PARALAR BULGARİSTAN VE LİTVANYA'YA KAÇIRILDI

Doğrudan ya da dolaylı olarak iki mafya klanıyla bağlantılı oldukları belirtilen 151 şirket 2010-2017 yılları arasında AB'den 10 milyon euro'nun üzerinde fon elde etti.

Mafyanın bu paranın bir kısmını, aralarında Bulgaristan ve Litvanya'nın da yer aldığı ülkelerdeki banka hesaplarına aktardığı belirlendi.

İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, bu sabah yapılan operasyondan "büyük memnuniyet" duyduğunu söyledi.

Lamorgese, "Bugünkü operasyon, mafya klanlarının dürüst üreticileri ve çiftçileri zarara uğratarak ve ekonomik kalkınma için stratejik öneme sahip sektörlere sızarak fonları ele geçirmesini önlemek için itinalı bir denetim sisteminin gerekliliğini gösteriyor" dedi.

Sicilya Bölge Başkanı Nello Musumeci de, mafyanın ele geçirdiği fonların bölgedeki çiftçiler için "oksijen" değerinde olduğunu vurguladı ve "Sorumlular kesinleşince örnek teşkil edecek cezalar almalarını, aralarında devlet memurları da varsa bunların daha da ağır cezalara çarptırılmasını umuyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="İtalyanlar çıkıyor, 6 Çinli geliyor! Üçüncü Köprü'de neler oluyor?" desc="İtalyan Astaldi Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinden çıkıyor. İtalyanlar mega projeden çıkarken 6 Çinli şirket oluşturdukları konsorsiyumla projenin yüzde 51'ini satın alacak. İtalyan Astaldi ise hisselerini ortağı IC İçtaş İnşaat'a devredecek. Bir Türk, bir İtalyan, altı da Çinli firmanın dahil olduğu bu projenin geleceği merak ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/24/iecrop/koprukapak_16_9_1577168303.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/italyanlar-cikiyor-6-cinli-geliyor-ucuncu-koprude-neler-oluyor-5526981/"]