Corona virüsü (Covid-19) İtalya’da can almaya devam ederken, ülke ekonomisinin oldukça kötüye gitmesi ülkedeki mafyayı harekete geçirdi.

İtalya’daki mafyalar, ülkenin Campania, Calabria, Sicilya ve Pugliya gibi maddi olarak iyi durumda olmayan bölgelerde yaşayan insanlara yiyecek yardımı yapmaya başladı. Durumun ardından İtalyan siyasiler hükümeti uyararak " Daha iyi bir tedbir alınmazsa mafya yönetimi ele geçirecek" denildi.

'MAFYALAR HALKIN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİREBİLİR'

Calabria bölgesindeki Catanzaro Savcılığı’ndan Nicola Gratteri, "Bir aydan fazla süredir kafeler, dükkanlar, restoranlar kapalı durumda. Milyonlarca insan bir aydan fazla süredir gelir elde etmiyor ve ne zaman tekrar çalışmaya başlayabilirler bilmiyorlar. Eğer hükümet devreye girmezse, mafyalar insanlara sağladıkları hizmet ile halkın kontrolünü ele geçirebilecek" ifadelerini kullandı.

İtalya’da 3 milyon 300 bin kişinin işsiz kaldığı düşünülüyor.

İTALYA’DA SON DURUM

İtalya’da corona virüsü nedeniyle 18 bin 279 kişi yaşamını yitirirken; virüs tespit edilen vaka sayısı da 143 bin 626’ya çıktı. DHA

[old_news_related_template title="İtalyan başbakandan umut verici corona yorumu" desc="Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan ve toplamda 17 bin 669 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya'nın Başbakanı Giuseppe Conte, BBC'ye açıklamalarda bulundu. Conte, Nisan ayının sonuna doğru sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların kaldırılabileceğini söyledi. Öte yandan İtalya'da salgının en çok etkilediği bölge olan Lombardiya'da son 24 saatte 238 kişinin öldüğü açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/09/iecrop/italya-reuters_16_9_1586433982.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-italyan-basbakandan-umut-verici-corona-yorumu-5736337/"]