Kanada, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından ateşlenen füzeyle düşürülen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağında hayatını kaybeden 176 kişinin yakınları için Ukrayna, Kanada, Afganistan, İngiltere ve İsveç'ten oluşan yardım amaçlı çalışma grubu kurulduğunu açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* İran’da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım için 5 ülke birleştik. Faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına en doğru bilgileri ulaştıracağız ve gerekli yardımlarda bulunacağız. Bu insanlar tüm sorularına cevap bulmak zorundalar. (İHA)

[old_news_related_template title="Ve İran 'yanlışlıkla düşürdüğü' yolcu uçağıyla ilgili kritik detayı açıkladı" desc="İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade, Ukrayna'ya ait yolcu uçağının füzeyle düşürüldüğü haberini aldığında büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, 'Haberi ilk aldığımda ölmek istedim' dedi. İranlı komutan, uçağın seyir füzesi sanılarak düşürüldüğünü de sözlerine ekledi. Bu açıklamayla İran hava savunma sistemlerinin 6 metrelik bir seyir füzesi ile 40 metrelik bir uçak arasında ayrım yapamadığı da anlaşılmış oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/ukrayna_16_9_1578743063.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ve-iran-yanlislikla-dusurdugu-yolcu-ucagiyla-ilgili-kritik-detayi-acikladi-5562226/"]