Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi (NDCC), Rus radarlarının, ülke sınırına doğru yaklaşan casus uçaklarını tespit ettiğini duyurdu.

Merkezden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Hava hedeflerini belirlemek ve Rus devlet sınırına yönelik ihlalleri önlemek için, Güney Askeri Bölgesi'nin hava kuvvetleri hava savunma kuvvetlerinden bir Su-30 savaş uçağı kalkış yaparak, casus uçakları engelledi.

* Rus savaş uçağı radarın tespit ettiği hedefleri, ABD Hava Kuvvetleri'nin RC-135 stratejik keşif uçağı ve KS-135 yakıt ikmal uçağı ve Fransız Hava Kuvvetleri'nin C.160G keşif uçağı olarak belirledi.

* Bu hedeflere, Karadeniz üzerinden eşlik ederek Rus sınırına yaklaşmalarını engelledi. DHA

[old_news_related_template title="AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den Türkiye açıklaması" desc="Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile ilişkiler konusuna AB liderlerinin karar vereceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/07/iecrop/ab-turkiye-dha_16_9_1607365616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ab-yuksek-temsilcisi-borrellden-turkiye-aciklamasi-6157611/"]