Corona virüsü salgını devam ederken, birçok ülke kademeli olarak normalleşme adımları atıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) corona virüsü salgınına karşı alınan önlemler 52 gün sonra kademeli olarak kaldırılmaya başlarken, okullar, restoranlar ve bazı devlet kurumları kapalı kalmaya devam edecek.

KKTC Bakanlar Kurulu, tarafından sabah saat 06.00’dan itibaren şehirlerarası seyahat yasağının kaldırılmasına karar verilirken, Pazar günleri ise kısmi sokağa çıkma yasağının devam etmesi kararlaştırıldı.

Kurul, ayrıca gece 21.00 ile 06:00 saatleri arasında uygulanan tam sokağa çıkma yasağının ise 15 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini açıklarken, sokakta maske takma zorunluluğu getirildiğini aktardı.

KKTC Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada işletmelerin çalışanlarına gerekli testleri yaptırması koşulu ile restoran, kafe ve büfelerin 11 Mayıs tarihinden itibaren paket servis hizmeti başlatılabileceğini aktardı.

KKTC’de birçok esnaf yasakların kalkmasının ardından işyerlerine kavuşurken, bazı esnafların ise alınan önlemlere uymadığı görüldü. (İHA)

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan corona aşısı açıklaması!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği'ne gönderdiği video mesajda corona virüsü aşısının tüm insanlığın ortak malı olması gerektiğini söyledi. 'Bu bakımdan üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınması ve ‘kimsenin geride bırakılmaması’ prensibinin itinayla uygulanması son derece önemlidir. Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı belirlerken tüm bu hususları dikkate alacağız' diyen Erdoğan, değerlendirmelerin akabinde tespit edilecek tutarın 23 Mayıs tarihine kadar ilan edileceğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/erdogan-depophotos-1_16_9_1588603301.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogandan-corona-asisi-aciklamasi-5792938/"]

[old_news_related_template title="KKTC’de sevindiren corona salgını gelişmesi!" desc="Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 16 gündür yeni corona virüsü vakası tespit edilmedi. Ülkede 103 kişinin tedavileri sonrası taburcu edildiği, sadece 1 kişinin hastanede tedavi altında olduğu bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/03/iecrop/corona-reuters-kibris_16_9_1588534976.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kktcde-sevindiren-corona-salgini-gelismesi-5790978/"]