Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında askıya aldıkları sınır geçişlerini yarında itibaren yeniden başlatacak.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaptığı açıklamada 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulayacakları sınır geçişi izinlerini erkene aldıklarını duyurdu.

Başbakan Yardımcısı, yarın yerel saatle 06.00 itibariyle Lokmacı, Beyarmudu, Akyar, Bostancı ve Metehan sınır kapılarından geçişlere izin verileceğini açıkladı.

Özersay, KKTC ve GKRY vatandaşlarının karantina şartı olmaksızın KKTC’ye girişlerine izin verileceğini aktarırken, tek şartın 72 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif corona virüsü test sonucu olduğunu aktardı.

GKRY'NİN GEÇİŞ ŞARTLARI DAHA ZOR OLACAK

GKRY’nin sınır geçiş şartlarının daha zor olduğuna değinen Özersay, şu ifadeleri kullandı:

* Rum tarafına geçişte Rumların kendi uygulaması var, geçişleri 2 kategoriye ayırmış durumdalar.

* Güneyde çalışanlar, tedavi görenler, eğitim alanlar, Pile’dekiler, KKTC’de daimi ikameti bulunan Maronitler ve Rumlar, ilk geçişlerinde Covid-19 negatif sonucu göstermeleri yeterli ancak Rum kesimi, bunun dışında kalanlar, yani güneydeki Kıbrıslı Rumlar ve KKTC’nin diğer vatandaşlarına güneye her geçişte corona virüsü testi soracak. Rum tarafının bizden daha farklı ve daha zor koşullar uyguladığını vatandaşlarımızın bilmesi gerekir. (İHA)


[old_news_related_template title="Corona virüsünde umut veren açıklama: Aşıya gerek yok" desc="Corona virüsünde vaka sayısı 9 milyona, Covid-19'a bağlı ölüm sayısı da yarım milyona yaklaşırken İtalya'dan flaş bir açıklama geldi. Salgından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İtalya'nın önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Matteo Bassetti, 'Virüs giderek daha az tehlikeli bir şekle bürünüyor. Aşı olmadan da kendi kendine yok olabilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/22/iecrop/asi-reuters_16_9_1592803285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-umut-veren-aciklama-asiya-gerek-yok-5887500/"]

[old_news_related_template title="Coronayı yenen ülkeden acı itiraf" desc="Güney Kore'deki sağlık yetkilileri corona virüsünün 'ikinci dalgasının' geldiğini ilk defa açıkladılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/22/iecrop/guneykore-reuters_16_9_1592825700.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-coronayi-yenen-ulkeden-aci-itiraf-5888529/"]