Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, gece yarısından itibaren uygulamaya konulacak kısmi sokağa çıkma yasağında vatandaşların market, eczane, akaryakıt istasyonu, hastane ve banka ile ilgili işlemlerini yapabileceklerini ifade etti.

"Hepimiz olayın ciddiyetinin farkına varmalıyız" diyerek corona virüsü salgınının tehlikesine vurgu yapan Özersay, "Bu çerçevede bazı özel ve kamu kurumları bugüne kadar aldığımız tedbirlerde olduğu gibi, çalışmalarına devam edebilecek" dedi.

24 SAAT GÖZALTI SÜRESİ

Kudret Özersay, misafirlik, ev ziyareti, sokakta gezmek, piknik, antrenman gibi faaliyetlerin kesinlikle kısmi yasak kapsamı içerisinde bulunduğuna dikkati çekti.

Kurallara uymayanların polis tarafından gözaltına alınacağını kaydeden Özersay, "Bu yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Polis, sokakta, misafirlikte olanlara izin vermeyecek. Kurallara uymayanlar 24 saat gözaltında kalabilecek, haklarında dava açılacak" ifadelerini kullandı.

KIBRIS'TA VAKA SAYISI ARTTI

KKTC Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre yapılan testler sonucu 3 kişi de daha corona virüsü tespit edildi. Böylece KKTC'de Covid-19 tespit edilen toplam vaka sayısı 38'e yükseldi. Güney Kıbrıs'ta da vaka sayısı 95 olarak bildirildi. Ada'daki toplam vaka sayısı ise 133'e çıkmış oldu. (DHA-İHA)

[old_news_related_template title="Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi" desc="Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Pazartesi sabah saatlerinden itibaren corona virüsü önlemleri kapsamında ülkede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/yunanistan-reuters_16_9_1584894827.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistanda-sokaga-cikma-yasagi-ilan-edildi-5695481/"]

[old_news_related_template title="Yasağa uymadı sokağa çıktı! İlk ceza kesildi" desc="Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklanmıştı. Konya il Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kent genelinde yasağa uymayan 5 vatandaşa kişi başı 3 bin 150 TL para cezası uygulandığını açıkladı. Kahramanmaraş’ta da sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşa 392 lira cezai işlem uygulandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/yasak-iha_16_9_1584886372.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yasaga-uymadi-sokaga-cikti-cezayi-yedi-5695308/"]