Corona virüsünden dünyanın dört bir yanından haberler gelmeye devam ediyor.

Irak'ta virüs nedeniyle bugüne kadar 7 kişi hayatını kaybetti. Son gelen bilgilere göre, ülkede karantina alınanların sayısı 62'den 71'e yükseldi.



BULGARİSTAN'DA DA SAYI YÜKSELDİ


Bulgaristan Başbakanı Borisov, bugün Avrupa Konseyi liderleriyle yaptığı görüntülü konferansta, AB üyesi ülkelere Corona virüsüne karşı önlemler ve tıbbi donatım için 25 milyar euro sağlanılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

Başkent Sofya'da Çin pazarı olarak bilinen ve toptan satışların yapıldığı 'İliyantsi' pazarında çalışan 66 yaşında kadın ile 70 yaşındaki eşinin virüs testlerinde pozitif sonuç verdiği anlaşıldı. Aile, şu an ülkenin en büyük Ulusal Acil Yarım Hastanesi olan Pirogov Hastanesi'nin enfeksiyon bölümünde tecrit odalarına alındı.

Bulgaristan Kriz Merkezi Başkanı Tümgeneral Vetsislav Mutafçiyski, 70 yaşındaki kişinin dün çok ciddi akciğer komplikasyonuyla Pirogov Hastanesi'ne geldiğini, bugün eşinin de aynı belirtilerle hastaneye yatırıldığını duyurdu.

Kadının sağlık durumunun çok ağır olduğu ve hastanenin şok bölümüne alındığı açıklanırken, ailenin yurt dışına çıkmadığı kaydedildi.

Bulgaristan'ın Plevne kentinde 27 yaşında ve 61 yaşında iki erkekte ve Gabrovo'da 75 yaşında bir kadın ve onun tedavi gördüğü hastanede hemşire olan bir kadına yapılan virüs testleri pozitif çıkmıştı. DHA

[old_news_related_template title="Corona virüsüne karşı alınan önlem sosyal medyada gündem oldu!" desc="Doğu Afrika ülkesi Ruanda'da alınan Corona virüsü önlemi, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü'nün de dikkatini çekti. Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'İyi iş çıkardın Ruanda' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/10/iecrop/corona-son-sozcu-ruanda-1_16_9_1583859517.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusune-karsi-alinan-onlem-sosyal-medyada-gundem-oldu-5672232/"]

 

[old_news_related_template title="Bakan Koca'dan 'corona virüsü' açıklaması: Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM Sağlık Komisyonu'nda yaptığı açıklamada corona virüsüne ilişkin tespit edilmiş vaka olmadığını söyledi. Bakan Koca 'Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek. Ancak tespit edilebilmiş değil' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/10/iecrop/koca-iha_16_9_1583852295.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakan-koca-bu-salginin-su-anda-turkiyede-olma-ihtimali-cok-yuksek-5671465/"]