Ayasofya'nın ibadete açılması olasılığıyla ilgili açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Kremlin Sözcüsü Peskov konuyla ilgili yorumda bulunan son isim oldu.

Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada gelen Ayasofya sorusu üzerine, "Bu konu Türkiye'nin iç meselesi, çok fazla yorumda bulunmamız doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Ayasofya'nın bir dünya mirası olduğuna da vurgu yapan Peskov, "Ayasofya Türkiye'yi ziyaret eden tüm turistler için kıymetli bir eser. Bunun yanında çok derin kutsal ve manevi bir değeri de var. Bu kriterlerin göz önüne alınacağını umuyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Yunanistan Başpiskoposu'ndan kriz çıkaracak Ayasofya çıkışı!" desc="Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmamasıyla ilgili tartışma sürerken, Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos'tan tartışma yaratacak son dakika açıklaması geldi. Ieronimos, 'Türklerin bunu cüret edebileceklerini sanmıyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/06/iecrop/ieronimos-reuters_16_9_1594023017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistan-baspiskoposu-ieronimostan-kriz-cikaracak-ayasofya-cikisi-turkler-buna-curet-edemez-5913641/"]