Hafter güçlerine bağlı Tobruk'daki meclis tarafından yapılan açıklamada, darbe ile Mısır'daki iktidarı ele geçiren Sisi yönetiminden askeri yardım istendi.

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve ülkenin meşru hükümeti sayılan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Türkiye ile yaptığı uluslararası anlaşma sayesinde Hafter kuvvetleri başkent Trablus yakınlarından sökülerek Sirte'ye kadar geri çekilmeye zorlanmıştı.

Hafter meclis aracılığıyla Mısır'daki darbeci Sisi yönetiminden yardım istedi. Reuters'taki habere göre, Sirte ile Tobruk arasında sıkışan Hafter resmen yardım talebinde bulundu.

Rusya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır tarafından maddi ve manevi olarak desteklenen Hafter'in güç kaybetmesi Doğu Akdeniz'deki dengeleri de değiştirebilir.

Bölgedeki doğal kaynaklar bir süredir tartışmalara neden oluyor.

[old_news_related_template title="Akar ve Güler Libya'da Mehmetçik'le bir arada: Hafter'in hayalini siz durdurdunuz" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Libya'da görev yapan Mehmetçik ile bir araya geldi. Mehmetçik'in karada, denizde ve havada önemli faaliyetleri yerine getirmeye devam ettiğini belirten Akar, 'Darbeci Hafter'in bütün Libya'ya hâkim olmak gibi hayali neredeyse gerçek olmak üzereydi. Fakat sizlerin katkılarıyla dengelerin değişmesi bunu durdurdu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/04/iecrop/akar-libya-iha1_11563469_16_9_1593866537.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/akar-ve-guler-libyada-mehmetcikle-bir-arada-hafterin-hayalini-siz-durdurdunuz-5911085/"]