Hastalığı belirtisiz olarak atlatan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukraynalı gazeteci Dmitriy Gordon’a röportajında, virüsün ona kasıtlı olarak bulaştırıldığını kaydederek, “Hastalandığımı bilmiyordum ve hatta aklımın ucundan bile geçemezdi, çünkü sürekli koşuşturmaca içindeyim” ifadesini kullandı.

Sputnik'in haberine göre, ülkesinin hiçbir zaman corona virüsünün varlığını reddetmediğini ve en başından itibaren salgına “büyük dikkatle” yaklaştıklarını dile getiren Lukaşenko, corona virüsüne karşı mücadeleye “soruşturma” gibi yaklaştığını belirterek, “Soruşturma yargıçları yerini burada doktorlar aldı” dedi.

Belarus lideri geçene temmuz ayında corona virüse yakalandığını ve hastalığı belirtisiz atlattığını duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Belarus'tan flaş İstanbul açıklaması: Bunlar efsane" desc="Belarus ile Rusya arasında gerilime neden olan Rus paralı askerleri ile Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'dan kritik bir açıklama geldi. Lukaşenko, 'Paralı askerler özel olarak Belarus'a gönderildi. İstanbul biletleri olduğu bir efsane' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/04/iecrop/luka-reuters_16_9_1596541252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-belarustan-flas-istanbul-aciklamasi-bunlar-efsane-5969023/"]