Belarus resmi haber ajansı BelTA' nın aktardığı habere göre, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun dünyanın en büyük istihbarat servislerinin Belarus'a karşı çalışmalar yürüttüğünü iddia etti. Lukaşenko, ABD istihbaratını hedef göstererek şöyle konuştu:

* ABD, Varşova yakınlarında bir merkez kurmuşlardı, şimdi de Kiev'de kurdular. Rusya ve Belarus istihbarat servisleri birlikte çalışarak bu merkezleri tespit etti.

* Orada bir tane bile Polonyalı bulunmuyor. Hepsi akıllı, yetenekli ve ehliyetli ABD'liler.

Lukaşenko, ABD'nin teknoloji kullanarak tüm gezegeni karıştırdığını ve diğer ülkelerin seçimlerine müdahale ettiğini iddia ederek, Belarus'a karşı yürütülen çabaların başarılı olmayacağını vurguladı. (DHA)


[old_news_related_template title="Lukaşenko'ya verilen süre doldu! Belarus yeniden karıştı" desc="Belarus’ta muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya’nın Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya istifa etmesi için verdiği sürenin dolması ile binlerce kişi yeniden sokaklara döküldü. Polis, şu ana kadar 128 göstericiyi gözaltına aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/25/iecrop/belarus-iha2_16_9_1603652716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/lukasenkoya-verilen-sure-doldu-belarus-yeniden-karisti-6097404/"]

[old_news_related_template title="Sakharov İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü ödülü Belaruslu muhalif kadınlara verildi" desc="Avrupa Parlamentosu'nun (AP) insan hakları ve ifade özgürlüğünü savunanlara verdiği Sakharov Ödülü'nün bu yılki sahipleri erkekler değil kadınlar oldu. Belarus'ta muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya öncülüğündeki kadınlar ödüle layık görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/22/iecrop/belarus-reuters_16_9_1603382517.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/sakharov-insan-haklari-ve-ifade-ozgurlugu-odulu-belaruslu-muhalif-kadinlara-verildi-6093649/"]