Bugün Fransa'nın Korsika adasında İtalya, Malta, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Rum Kesimi'ni ağırlayarak Türkiye karşıtı bir mini zirve düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz geriliminin masaya yatırılacağı toplantı öncesinde konuşan Macron, Avrupa Birliği ülkelerine de çağrıda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN İSTEĞİNİ NETLEŞTİRMESİ GEREKİYOR"

Uluslararası ajansların "son dakika gelişmesi" uyarısıyla servis ettiği açıklamalarda Macron, "Biz Avrupalılar olarak Erdoğan'a karşı sert ve güçlü olmalıyız" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği'nin ortak bir karar alması ve ortak bir duruşunun olması gerektiğini dile getiren Macron, "Herhangi bir gerilimden uzak durmaya çalışıyoruz fakat Türkiye'nin bölgedeki amaç ve isteklerini netleştirmesi gerekiyor. Avrupa'nın Türkiye'ye karşı daha net ve birlik halinde bir tutum sergilemesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Miçotakis Türkiye'ye süre verdi: Sağduyu olmazsa tek seçenek yaptırım" desc="Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin The Times gazetesine bir makale yazdı. Miçotakis, 'Türkiye'nin zirveye kadar sağduyulu bir tutum benimsememesi halinde, Avrupalı liderlerin önünde yaptırımlar dışında başka bir seçenek yok' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/10/iecrop/micotakis-reuters_16_9_1599716531.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/micotakis-turkiyeye-sure-verdi-sagduyu-olmazsa-tek-secenek-yaptirim-6031153/"]

[old_news_related_template title="Avrupa Birliği'nin Belarus planını Türkiye bozdu" desc="Ağustos ayında yapılan seçimlere hile karıştığı gerekçesiyle halk hareketinin başladığı Belarus'a yaptırım uygulama kararı alma hazırlığı içerisinde olan Avrupa Birliği'nde Türkiye krizi çıktı... Rum Kesimi'nin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamleleri dolayısıyla benzer bir yaptırımın Türkiye'ye uygulanmaması durumunda Belarus'a yaptırıma onay vermeyeceği ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/10/iecrop/orucreis-reuters_16_9_1599730766.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/avrupa-birliginin-belarus-planini-turkiye-bozdu-6031528/"]