ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a yönelik uyguladığı silah ambargosunun Ekim ayında sona ereceğini belirterek, "İran, Rusya'nın Su-30 ve Çin'in J-10 savaş uçaklarından alabilecek. Bu son derece ölümcül uçaklar ile Avrupa ve Asya, İran'ın hedefi haline gelebilir. ABD buna asla izin vermeyecek" dedi.

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) İran'a yönelik uluslararası silah ambargosunun yenilenmesini içeren karar tasarısı sundu. ABD, sunduğu yeni karar tasarısında İran'a silah ve ilgili malzemelerin satışının, tedarikinin ve transferinin yasaklanmasını talep etti.

BM Güvenlik Konseyinin yaklaşık 12 yıldır İran'a uyguladığı silah ambargosu, 2015'te imzalanan nükleer anlaşma kapsamında Ekim ayında sona eriyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Trump'tan sert tepki: Denerlerse ciddi bir güçle karşılaşacaklar!" desc="ABD Başkanı Donald Trump özerk bölge tartışmalarına tepki göstererek, 'Başkanınız olduğum sürece Washington DC'de asla özerk bölge olmayacak. Denerlerse ciddi bir güçle karşılaşacaklar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/23/iecrop/trump-reuters-1_16_9_1592935645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumptan-sert-tepki-denerlerse-ciddi-bir-gucle-karsilasacaklar-5891301/"]