Corona virüsü salgınında dünya genelinde vaka sayısında ABD'den sonra ikinci sırada yer alan Rusya'da alınan tedbirler hafifletiliyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin tarafından yapılan açıklamada şehirde uygulanan karantina uygulamasından etaplar halinde çıkılacağı, ilk etabın ise 25 Mayıs'ta yürürlüğe konulacağı ifade edildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, konuya ilişkin şöyle konuştu:

* Nisan ayının ortasında üst düzey tedbirler alarak salgını durdurmak amacıyla sıkı bir karantina süreci başlattık. Moskova’da bulunan birçok sanayi ve inşaat firması çalışmadı.

* Seyahat iznine bağlı uygulanan rejim, şehirdeki hareketliliği ciddi oranda düşürdü. Bu tarz kısıtlamalar, milyonlarca insanın hayatını kısıtladı ancak boşa gitmedi. Bu sayede salgının daha kötü senaryolarından korunmuş olduk.

"İYİLEŞENLERİN SAYISI YENİ VAKA SAYISINI GEÇTİ"

Başkan Sobyanin, "Moskova genelinde virüs kaparak enfekte olan yeni hasta sayıları düşmeye başladı. Hastanelerden iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı, hastaneye tedavi görmeye gelenlerin sayısını geçti. Bu nedenle şehirdeki ekonominin yeniden canlanmasına, işlerin tekrar başlamasına yönelik adımlar atabiliriz" şeklinde konuştu.

Sobyanin 25 Mayıs'tan itibaren şehir genelindeki çok amaçlı merkezlerin ve salonların açılacağını duyurdu. Bu kapsamda araba kiralama süreleri en az 5 gün olacak ve araba teslim edilirken müşteri arabayı dezenfekte etmek zorunda olacak.

Moskova oturumu olanlar şehir içi seyahat belgelerini yanlarında bulunduracak ve sokağa çıkarken maske takarak eldiven kullanmak zorunlu olacak. (İHA)

[special_article_template title="" desc=" Toplam test sayısının 8 milyonu aştığı Rusya'da son 24 saatte 150 kişi hayatını kaybederken toplam ölü sayısı 3 bin 249'a, vaka sayısı ise 326 bin 448'e yükseldi." who=""]

[old_news_related_template title="11 ABD Başkanı'na hizmet etmişti... Emektar Beyaz Saray çalışanı da corona kurbanı!" desc="11 ABD Başkanı'na hizmet eden ve Beyaz Saray'ın en uzun süreli çalışanı olarak da bilinen Wilson Roosevelt Jerman, corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/22/iecrop/wilson-roosevelt-jerman-white-house_16_9_1590155141.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/11-abd-baskanina-hizmet-etmisti-emektar-beyaz-saray-calisani-da-corona-kurbani-5830848/"]

[old_news_related_template title="ABD'de corona virüsü hastalarına yüklü fatura" desc="ABD Başkanı Donald Trump, sigortasız corona virüsü hastalarının masraflarını devletin karşılayacağını öngören iki yasa tasarısını hayata geçirdi. Ancak insanlar hâlâ binlerce dolarlık hastane faturalarıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun en önemli nedeni, yasadaki boşluklar, insanların devletin sağladığı bu imkanı bilmemesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/22/iecrop/hastane-reuters_16_9_1590136607.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/corona-virusu-hastalarina-yuklu-fatura-5829826/"]