Geçen haftalarda İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış corona virüsü ile ilgili incelemeler devam ederken, bu hastalıkla mücadele eden bir gazetecinin açıklamaları ve yaşadıkları uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

İngiltere'nin popüler televizyon kanallarından Channel 4'ün haber müdürü olan Louisa Compton, mutasyona uğramış corona virüsü ile ilgili yaşadıklarını anlattı.

Her hafta bisiklete binen ve yaklaşık 320 kilometre yol yapan 44 yaşındaki Compton iki hafta önce mutasyona uğramış corona virüsüne yakalandığını söyledi. Hiç dışarı çıkmamasına ve sağlığına dikkat etmesine rağmen mutasyona uğramış corona virüsüne yakalanan Compton ilk belirtilerin 10 Aralık'ta görüldüğünü söyledi.

AÇIK HAVADA BULUŞTUM

Hastalığa hazırlıksız yakalandığını dile getiren Compton, "10 Aralık'ta yağmurlu bir günde bisiklete bindim ve eve döndüğümün ertesi günü belirtiler ortaya çıktı. Eve geldiğimde öksürüyordum, boğazım ağrıyordu ve burnum akıyordu. Bunlar normalde Covid-19 semptomu olmadığı için üşüttüm diye düşündüm. Fakat üçüncü günde hayatımdaki en korkunç baş ağrısı ile uyandım. Bütün g ün yatakta yattım ve ışıkları kapadım. Başımın gerçekten patlayacağını düşünüyordum" dedi.

Doktorlar, sağlığına dikkat ettiği ve genç yaşı sayesinde bedeninin bu hastalıkla mücadele ettiğini söylerken Compton, "Semptomların beşinci gününde Covid-19 testinin sonucu geldi. Devletin corona yasakları kapsamında kabul edilenleri yaptım. Arkadaşlarımla açık havada buluştum, Mart ayından beri evden çalışıyorum. Beşinci günde ishal oldum, boğazım ağrıyordu, öksürüyordum, burnum akıyordu ve koku duygumu yitirmiştim" dedi.

"KASIKLARIMDAN BİLEKLERİME AĞRI SAPLANDI"

Hastalığın altıncı gününde durumunun daha da kötüleştiğini dile getiren Compton, "Kasıklarımdan dizlerime ve dizlerimden de bileklerime korkunç ağrılar saplandı. Ağrılar o kadar kötüydü ki uyuyamadım bile. Bütün bir hafta böyle geçti ve tuvalete gitmek bile beni nefes nefese bırakıyordu. Nefessiz kalmak beni daha da panikletiyordu ve panikledikçe durumum çok daha kötü oluyordu. Uzun, derin ve sakin nefes almak bana çok yardımcı oldu" ifadesini kullandı.

10'uncu günde banyoda fenalaşarak bayıldığını ve ambulansın geldiğini söyleyen Compton, "Kısaca söylemek isterim ki bu hastalık çok şiddetli ve korkutucu ve ben bu hastalığı yine daha hafif geçirdiğimin de farkındayım" yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Bilim dünyası korku içinde: Pfizer'ın Covid-19 aşısı olan sağlık çalışanı 10 dakikada fenalaştı" desc="ABD'nin Alaska eyaletinde Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısını olan iki sağlık çalışanının alerjik tepki gösterdiği ortaya çıktı. Bartlett Bölge Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanlarından birinin aşı olduktan 10 dakika sonra fenalaştığı ve nefes almakta güçlük çektiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/17/iecrop/hasta-reuters_16_9_1608184855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bilim-dunyasi-korku-icinde-pfizerin-covid-19-asisi-olan-saglik-calisani-10-dakikada-fenalasti-6171026/"]


[old_news_related_template title="Pfizer'ın aşısını olan hemşire konuştu: İkinci dozda Covid-19 oldum sandım" desc="Corona virüsü aşısı ile ilgili çalışmalar ve açıklamalar arka arkaya gelirken ABD'de Pfizer ve BioNTech'in aşısının denemelerine katılan bir hemşire yaşadıklarını anlattı. Genç hemşire, 'İkinci doz aşıyı olduğumda ateşim yükseldi, başım çatlayacak gibi ağrıdı ve midem bulandı. Ateşim 40.5'a çıktı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/08/iecrop/hemsire-hastane_16_9_1607412918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/pfizerin-asisini-olan-hemsire-konustu-ikinci-dozda-covid-19-oldum-sandim-6158225/"]