Corona virüsü Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıksa da, hem vaka hem de ölü sayısıyla birinci sırada yer alan ABD salgının merkezi haline geldi.

Worldometers'ın verilerine göre 1 milyonu aşkın vaka görülen ülkelde, 63 bin kişi hayatını kaybetti. New York ise ülkenin salgında en çok yara alan bölgesi.

Toplu mezar görüntüleriyle sosyal medyada büyük yankı uyandıran şehirde, son olarak metroda kaydedilen bir video gündeme oturdu. Görgü tanıklarına göre virüse rağmen iş çıkışı saatindeki yoğunluktan şikayet eden bir adam New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'yu eleştirdi.

Sesini yükselten adam hızını alamayarak, trenin içindeki Asyalı bir adama saldırdı. Evsiz olduğu düşünülen adama 'Virüsü siz buraya taşıdınız' diyen saldırgan defalarca vurdu. Görüntülerde saldırganı kimse durdurmazken, darp edilen adamın akıbeti ise belirsiz.

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılması üzerine New York Polisi kendilerine gelen bir şikayet olmadığını, konunun araştırıldığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Salgının merkez üssünden korkunç görüntüler! Cesetleri böyle yığıyorlar" desc="Corona virüsü salgınında vaka ve ölü sayısında merkez üssü haline gelen ABD'den gelen görüntüler, bilançonun ağırlaştığını gözler önüne seriyor. Detroit'teki Sinai-Grace Hastanesi'nde morgda yer kalmadığı için cesetlerin odalara depolandığı ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/14/iecrop/detroit-ceset-hastane-1_16_9_1586854595.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/salginin-merkez-ussu-abdden-korkunc-goruntuler-cesetleri-odalara-yigiyorlar-5747086/"]