Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'da yıllardır süren işgal, Azerbaycan'ın kazandığı zafer ile son buldu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’da yenilgiyi kabul ettiklerini ve Azerbaycan ile anlaşmaya imza attıklarını duyurunca Ermenistan’da muhalefet ayaklandı.

Paşinyan’ın imzaladığı anlaşmayı yenilgi olarak gören muhalefet gece saatlerinde parlamento binasını basarak gece boyunca işgalini sürdürdü.

Ermenistan Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan’ın da linç edildiği olaylar halen sıcaklığını korurken ülkedeki muhalefet partileri protestoları yaygınlaştırmak için miting yapma kararı aldı.

Ülkedeki 17 siyasi parti ortak bir bildiri yayınlayarak yarın yerel saatle 13.00'te Erivan’da büyük bir miting yapacaklarını duyurdu.

"TARİHİMİZİN EN UTANÇ VERİCİ SAYFASI DÜN YAZILDI"

Bildiride şöyle denildi:

* Tarihimizin en utanç verici sayfası maalesef dün yazıldı. Devletini ve toprağını kanıyla cephede koruyan askerlerin arkasından, bizim arkamızdan ulusal olmayan bir anlaşma imzalandı.

* Halihazırda birliğimize, iç çekişmeler ve provokasyonların dışlanmasına ihtiyaç var. Bu nedenle bütün yurtseverleri yarın 13.00'de Erivan'da Özgürlük Meydanı'nda yapılacak mitinge davet ediyoruz.

Ermenistan basını ise gece saatlerinden bu yana yaşanan olaylarla ilgili gelişmeleri kamuoyuna aktarırken, başta başkent Erivan olmak üzere birçok kritik şehirde asker ve polislerin güvenlik önlemlerini arttırdığını belirtti. (İHA)


[old_news_related_template title="Azerbaycan bastırıyor, Rusya diretiyor... Barış gücünde Türk askeri muamması" desc="Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ krizi, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın yenilgiyi kabul etmesiyle sona erdi. İmza atılan ortak bildiriye göre Rus askerleri bölgede barış gücü olarak yer alacak. Azerbaycan, Türk askerlerinin barış gücüne dahil olmasını isterken, Kremlin, 'Böyle bir anlaşma yok' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/10/iecrop/tsk-tank-reuters_16_9_1605002216.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycan-bastiriyor-rusya-diretiyor-baris-gucunde-turk-askeri-muammasi-6119338/"]

[old_news_related_template title="Aliyev: Paşinyan anlaşmayı imzalamak zorunda kaldı" desc="Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konferans yöntemiyle görüştü. Görüşmeden sonra, açıklamalarda bulunan Aliyev, 'Bugün, Azerbaycan Dağlık Karabağ ihtilafına son koyulmuştur' dedi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın anlaşmayı imzalamak zorunda kaldığı belirten Aliyev, 'Ama çok fakir, çok sefil bir durumda. Bu bildiriyi büyük bir gurur ve sevinçle imzaladım' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/10/iecrop/aliyev-dha-125898521_12589852-10-kasim_16_9_1604977557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/aliyev-pasinyan-anlasmayi-imzalamak-zorunda-kaldi-6118835/"]