General Mark Milley tarafından yapılan açıklamda, "Araştırma laboratuvarlarımız hararetli bir şekilde aşı geliştirmek için çalışıyor" dedi.

Milley, "Gelişmelerin nasıl gittiğini önümüzdeki aylarda göreceğiz" ifadesini kullandı. Ayrıca ülkedeki Corona virüsünden ölümlerin sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi.

İKİ YENİ ÜLKE KATILDI

Dünyayı kasıp kavuran Corona virüsü salgınına iki yeni ülke katıldı.

Baltık ülkesi Letonya'da bir vaka görüldüğü açıklanırken Suudi Arabistan'da da ilk kez yeni Corona virüsüne rastlanıldığı bildirildi.

İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Avrupa'da Corona virüsünün en çok hasar verdiği ülke olan İtalya'da ölü sayısı 50'yi aştı. Vaka sayısı ise 2000'in üzerine çıktı.

Virüsün yayılması engellenemezken Avrupa Parlamentosu yaptığı bir duyuru ile parlamento binasına gelen ziyaretçilere çeşitli sınırlamalar getirildiğini duyurdu.

[old_news_related_template title="OECD: Salgın küresel ekonomik büyümeyi yarı yarıya azaltabilir" desc="Corona virüsü salgınının ekonomik faturası giderek artıyor. 2020 için küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 2,9'dan yüzde 2,5'e indiren Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), salgının yayılmaya devam etmesi durumunda oranın yüzde 1,5'e kadar düşebileceğini açıkladı. Bu da salgının küresel ekonomiye faturasının 1,2 trilyon doları bulabileceğini gösteriyor. OECD, Türkiye için ise 2020'deki büyüme beklentisini de yüzde 3,0'dan yüzde 2,7'ye düşürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/02/iecrop/oecd-ic_16_9_1583147678.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/oecd-salgin-kuresel-ekonomik-buyumeyi-yari-yariya-azaltabilir-5656127/"]