Prens Harry ile eşi Markle'ın, Kraliyet Ailesi'nde "yenilikçi bir rol" üstlenmeyi ve "maddi bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmayı" planladıkları belirtiliyor. Çiftin, bu karar için aylardır kendi aralarında düşündükleri ve plan yaptıkları söyleniyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Afrika'daki bir turları sırasında çekilen bir belgeselin Ekim ayında yayınlanmasıyla birlikte kamuoyu, çiftin ruh hali ve düşünce dünyasıyla ilgili daha fazla fikir sahibi oldu.

"GELİŞİP SERPİLMEK LAZIM"

Meghan Markle, Kraliyet ailesine alışmanın "zor" olduğunu, İngiliz magazin basınının hayatını "mahvedeceği" yönünde arkadaşlarının uyarısına rağmen, medyanın yoğun ilgisine hazırlıklı olmadığını itiraf etmişti. Bütün bunların üstesinden gelip gelmediği sorulduğunda Meghan şunu söyledi:

"Uzun zamandır H'ye - Harry'ye öyle sesleniyorum - diyordum ki bir şeye dayanmak yetmiyor, yaşamak bu değil, gelişip serpilmek lazım."

Prens Harry ise ruh sağlığını ve hayatına baskıda bulunan şeylerle mücadelesini "sürekli bir idare etme hali" şeklinde ifade etmişti.

Çiftin, İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki üst düzey görevlerden çekilme kararını değerlendiren BBC Kraliyet Muhabiri Jonny Dymond, bu görevlerin önemli bir kısmına "tahammül edemediklerini", Harry'nin ise "kameralardan nefret ettiğini ve geleneksel törenlerden sıkıldığının açıkça görüldüğünü" söylüyor.

2019 sonlarında Prens Harry, Meghan'ın özel mektuplarından birini izinsiz yayınladığı için tabloid gazetesi Mail On Sunday'e birlikte dava açacaklarını söylemişti.

Harry, "Önce annemi kaybettim şimdi de karımın aynı güçlü odaklara kurban edilmesine tanık oluyorum" diyordu.

1997'de annesi Prenses Diana'nın ani ölümü konusunda ise şunları söyledi:

"Sevdiğim bir insanın gerçek bir kişi olarak görülmeyecek derecede meta haline getirildiğinde neler olduğunu yaşayıp gördüm."