Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da Rum kesimi, Yiğitler Burcu bölgesinde ortak alanda bulunan “Spitfire” adlı eski eser niteliğindeki binaya müdahale ederek, KKTC toprağını ihlal etti.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Lefkoşa Türk Belediyesi ve askeri makamların eşgüdümüyle, binanın tadilat çalışmaları yapılması beklenirken, Rum tarafı, KKTC sınırını ihlal ederek binaya müdahale etmeye başladı.



BM BARIŞ GÜCÜ SESSİZ KALDI

Rum tarafı provokasyon içeren bu ihlali gerçekleştirirken, ara bölgenin bütünlüğünü koruma sorumluluğu olan BM Barış Gücü, müdahaleyi sadece seyretmekle kaldı.

Rum tarafının ihlali ve Barış Gücü’nün bu ihlali engellememesinin tespit edilmesi üzerine, Kıbrıs Türk tarafı BM’ye uyarıda bulundu ve yasadışı çalışma durduruldu.

BAZI MALZEMELER ÇALINDI

Yasadışı müdahalenin durdurulmasının ardından, Kıbrıs Türk tarafının yaptığı incelemede Rumların müdahalesiyle binanın bir bölümünün yıkıldığı ve binaya ait tabela da dahil olmak üzere bazı malzemelerin çalındığı tespit edildi.

Kıbrıs Rum tarafı ihlal edilen ara bölgeye asker konuşlandırması üzerine Türk tarafının BM yetkilerine yaptığı uyarının ardından askerlerin geri çekildiği öğrenildi. İHA

[old_news_related_template title="Güney Kıbrıs'ı karıştıran toplu tecavüz davasında flaş gelişme" desc="Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde aylardır devam eden toplu tecavüz davasında sıcak bir gelişme yaşandı... Kıbrıs Rum Kesimi'nde 12 İsrailli erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen 19 yaşındaki öğrencinin davasında karar duruşması bugün gerçekleşti. Mahkeme, genç kadının yalan söylediğine kanaat getirerek hapis cezasını erteledi ve para cezası verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/07/iecrop/mahkeme-reuters_16_9_1578384277.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-guney-kibrisi-karistiran-tecavuz-davasinda-flas-gelisme-5553032/"]