Sputnik'e açıklamalarda bulunan Rus Biyotıp Birliği şirketinin Başkanı Andrey Tronin, Covid-19 virüsüne yönelik bir test geliştirdiklerini söyledi.

Tronin, geliştirilen yöntemle hastanın burun veya boğazından sıvı alındığını, İzotermal polimeraz zincir reaksiyonu adı verilen prensiple çalışan cihaza aktarıldığını ve cihazın sıvıda virüsün bulunup bulunmadığına dair 15 dakikada sonuç verebildiğini açıkladı.

Tronin, yeni cihaza ilişkin şu ifadeleri kullandı:

* Cihazın uygulanması için özel bir hazırlık gerekmiyor ve herhangi biri üzerinde, herhangi bir yerde test edilebiliyor.

* Cihaz, milyonlarca insanın güvenle kullandığı glukometrelere benzetilebilir.

* Mukus zarından bir test çubuğu ile örnek alınıp çözeltiye koyuluyor, daha sonra bu çözelti, reaksiyon karışımı ile birleştiriliyor.

* Bu, bir eğitimi olmayan herhangi bir uzman tarafından yapılabilecek basit bir işlem.

Diğer yandan Biyotıp Birliği’nin bağlı olduğu HealthNet Altyapı Merkezi’nin Müdürü Mariya Galyamova ise, numune cihazın şu anda test aşamasında olduğunu, ekim-kasım itibarıyla bir prototipin elde edilip sunulmasının planlandığını ifade etti.

[old_news_related_template title="Corona virüsünden iyi haberler geliyor: Aşı bulundu iddiası" desc="Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmen pandemi (büyük ölçekli salgın) olarak ilan edilen corona virüsü ile ilgili kötü haberlerin yanı sıra iyi haberler de gelmeye başladı. Salgının çıktığı Hubei eyaletinde aylar sonra üretime devam edilme kararı alındı. Bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra ise İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz, İsrailli bilim insanlarının corona virüsüne karşı bir aşı geliştirdiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/12/iecrop/israil-reuters_16_9_1583994598.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunden-ilk-kez-iyi-haber-geldi-5674804/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsünü anlatan Türk öğretmene Çin'e giriş yasağı" desc="ÇİN´in Xi'an kentinde İngilizce öğretmenliği yapan ve corona virüsü hakkında yaptığı yayınlar yüzünden polis tarafından tehdit edilince Türkiye'ye dönmek zorunda kalan Burak Teoman, Çin'e girişinin yasaklandığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/12/iecrop/burak-teoman-foto-dha_16_9_1584010078.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusunu-anlatan-turk-ogretmene-cine-giris-yasagi-5675854/"]