Rus haber ajansı TASS’ta yer alan habere göre, Viroloji ve Biyoteknoloji Devlet Araştırma Merkezi Vektör Genel Müdür Rinat Maksyutov katıldığı bir televizyon programında, araştırma merkezinin corona virüsü aşı üretimine Kasım ayında başlamayı planladığını ifade etti.

Maksyutov, "Bu yılın Kasım ayında üretime geçmeyi planlıyoruz. Yıl sonunda ya da önümüzdeki senenin başında risk grubundaki kişiler üzerinde, daha sonra ise kitlesel olarak aşı uygulanmaya başlanabilir" ifadelerini kullandı.

"KAYIT PROSEDÜRÜ İÇİN BELGELER HAZIRLANIYOR"

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, daha önce Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği corona virüsü (Covid-19) aşısının klinik denemelerinin tamamlandığını açıklamış ve “Gamaleya Enstitüsü’nün geliştirdiği corona virüsü aşısının klinik denemeleri tamamlandı, kayıt prosedürü için belgeler hazırlanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Murashko, aşının ilk olarak doktorlar ve öğretmenler üzerinde kullanılacağını ve Ekim’den itibaren de toplu aşılama yapmayı planladığını da belirtmişti.

Murashko ayrıca, Viroloji ve Biyoteknoloji Devlet Araştırma Merkezi Vektör tarafından geliştirilen başka bir aşının da klinik deneme aşamasında olduğunu vurgulamıştı. (DHA)

[special_article_template title="" desc="RUSYA’DA SON DURUM: Rusya’da son 24 saatte 5 bin 427 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 850 bin 870’e yükseldi. Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede 70 kişinin daha öldüğünü, toplam can kaybının ise 14 bin 128’e ulaştığını açıkladı." who=""]

[old_news_related_template title="Bakan Koca, güncel corona virüsü verilerini açıkladı İşte 2 Ağustos tablosu..." desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınıyla ilgili güncel verileri açıkladı. 2 Ağustos Pazar gününün tablosuna göre, son 24 saatte 18 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 5 bin 728 oldu. Vaka sayısı da 987 artarak 232 bin 856'ya yükseldi. Sosyal medya hesabından güncel verilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, 'Kurban Bayramı ve tatilde tedbir eksikliği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sonuçları açısından kaygı verici' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/02/iecrop/fahrettin-koca-depophotos_16_9_1594837447_16_9_1596386699.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-koca-guncel-corona-virusu-verilerini-acikladi-iste-2-agustos-tablosu-5966105/"]

[old_news_related_template title="Corona Türkiye'de mutasyona uğradı mı? 1 ay sonra açıklanacak" desc="Sağlık Bakanlığı, corona virüsünün Türkiye'de mutasyona uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarı'nda 1 ayda tamamlanması beklenen çalışmanın sonucunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklayacak. Laboratuvar Sorumlusu Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu, 'Türkiye'de şu an virüsün mutasyona uğradığını söylemek için erken. Kolay bir virüs değil. Benim meslek hayatımda karşılaştığım en zor virüslerden biri bu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/01/iecrop/corona-mutasyon.jpg4__16_9_1596267937.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-turkiyede-mutasyona-ugradi-mi-1-ay-sonra-aciklanacak-5964392/"]