Rusya’dan Ermenistan ve Azerbaycan’a "itidal" çağrısı geldi. "Ermenistan - Azerbaycan sınırındaki çatışmaya ilişkin derin bir endişe duyuyoruz" diyen Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Moskova'nın iki tarafı da itidale davet ettiğini söyledi.

Peskov, "Minsk Grubu'nun eş başkanı olan Rusya’nın arabuluculuk konusunda çaba göstermeye de hazır olduğunu" söyledi.

DW Türkçe'nin haberine göre grup, 1992 yılında Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa yönelik barışçıl bir çözümü teşvik etmek için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından kurulmuştu.

AZERBAYCAN 7 ŞEHİT VERDİ

Azerbaycan-Ermenistan sınırında Pazar günü başlayan çatışmalarda bugün de 7 Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, çatışmalarda şehit olanlar arasında bir tümgeneralle, bir albayın da bulunduğunu açıkladı. Böylece hayatını kaybeden Azeri askerlerin sayısı 11’e yükseldi. Veliyev, Ermenistan tarafından 100 askerin öldürüldüğünü öne sürerken Erivan'dan yapılan açıklamada, bugünkü çatışmalarda iki askerin öldüğü kaydedildi.

ANKARA'DAN BAKÜ'YE TAM DESTEK

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Azerbaycan'ın arkasında olduğunu yinelemişti.

TRT Haber yayınında konuşan Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaya ilişkin, "Ermenistan’ın yaptığı kabul edilemez, aklını başına toplasın. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız" ifadelerini kullanmıştı. Çavuşoğlu ayrıca, "Geçenlerde bir açıklamamda da söylemiştim: Azerbaycan işgal edilmiş topraklar ve Karabağ konusunda hangi çözümü tercih ediyorsa biz Azerbaycan'ın yanında olacağız" diye konuşmuştu.

[old_news_related_template title="Akar: Ermenistan’a karşı Azerbaycan'ın yanındayız" desc="Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'Yıllardır saldırgan tutum sergileyen Ermenistan’a karşı Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin yanında durmaya, Azerbaycanlı kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz.' " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/14/iecrop/akar-depophotos-1_16_9_1594735877.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-akar-20-bin-77-terorist-icimizden-temizlendi-5930922/"]