Sputnik'te yer alan habere göre, Suriye’de tırmanan gerginlik nedeniyle son haftanın ‘oldukça huzursuz geçtiğine' dikkat çeken Peskov, şöyle konuştu:

* Doğal olarak teröristlerin saldırı eylemleri yanıtsız kalamazdı. Kendi ülkelerinde, kendi topraklarında bulunan Suriyeli askerler, elbette ki (saldırılara) yanıt verdi ve bu durum aşırı bir gerginliğe neden oldu.

* Tanrıya şükür ki askeri yetkililerimiz, hem Rus hem de Türk yetkililer sürekli temas halindeler, ayrıca gördüğümüz gibi gereklilik halinde liderlerimiz de bu konuda devreye giriyor.

"GERGİNLİK DEVAM EDİYOR"

Peskov, İdlib’deki gerginlik nedeniyle Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler konusunda olumsuz tahminlerde bulunmama çağrısı yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu konuda çok ilgili olduğuna dikkat çeken Peskov, şunları söyledi:

“Gerginlik devam ediyor. Biliyorsunuz ki başkanımız bu hafta Suriye’deki durum, özellikle de İdlib etrafındaki kriz durumu için çok fazla zaman ayırdı."

[old_news_related_template title="Akar ve Şoygu'dan İdlib görüşmesi" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu'yla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakanın iki ülke arasında gerilime yol açan İdlib konusunda görüştüğü belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/22/iecrop/akar-soygu-milli-savunma-bakanligi_16_9_1582380213.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-akar-ve-soygudan-idlib-gorusmesi-5640585/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Yol haritamızı belirledik" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni darbe söylentilerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'Karşımızda çok güçlü bir ittifak var. Gezi olayları sonrasında olan her şeyin gerisinde bir tuzak var, bugün de benzer bir durum var. Oyunlara gelmeyeceğiz, kendi işimize bakacağız' dedi. Erdoğan, dün Putin, Macron ve Merkel ile yaptığı görüşmeler için de 'Yol haritamızı belirledik' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/22/iecrop/aw944144_06_16_9_1582380265.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/menemen-aliaga-candarli-otoyolu-aciliyor-5640455/"]