Corona virüsü vakalarına karşı önlemlerini artırmaya devam eden Rusya, son olarak bazı ülkelere uçuşları kısıtlama kararı aldı.

Rusya Federal Havacılık Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçuşlar sadece İstanbul ile sınırlandırılarak Moskova’dan Antalya ve Alanya’ya yapılan uçuşların yanı sıra Krasnodar’dan İstanbul’a yapılan uçuşlar 23 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında durduruldu.

Böylece, Rusya’dan Türkiye’ye sadece Moskova - İstanbul uçuşlarına devam edilecek.

Aynı zamanda Japonya, Vietnam, Tayland ve Hindistan uçuşlarında da kısıtlamaya gidildi.

Bu karara göre Moskova’dan Japonya’nın Tokyo, Vietnam’ın Hanoi, Tayland’ın Bongkok kentinlerine ve Hindistan’ın Yeni Delhi kentine uçuşlar yapılacak.

Daha önce Rusya tarafından İtalya, Almanya, Fransa, İspanya, Ermenistan, Karadağ, İsrail, Dubai, Letonya, Hollanda, Slovakya, Çekya ve Güney Kıbrıs’a da uçuşlar tamamen durdurulmuştu.

[old_news_related_template title="TEB'den corona virüsü uyarısı: Bilinçsiz ilaç kullanmayın!" desc="Türk Eczacıları Birliği, sosyal medyada corona virüsüne karşı iyi geldiği iddia edilen ilaçlar hakkında yazılı açıklama yayınladı. İlaçla ilgili konularda sadece hekim ve eczacıların dikkate alınması gerektiği belirtilen açıklamada: 'Spekülasyonlarla, dolaşan bilgi kirliliği ile mevcut ilaçların ve kaynakların bilinçsiz kullanımı ve suistimali, doktorlar tarafından bu tedaviye gereksinimi duyulan hastaların mağduriyetine yol açabilecektir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/corona-virusu-_16_9_1584886623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/tebden-corona-virusu-uyarisi-bilincsiz-ilac-kullanmayin-5695322/"]

VAKA SAYISI 367'YE YÜKSELDİ

Rusya'daki corona virüsü ile mücadele merkezi tarafından yapılan açıklamada 61 kişide daha corona virüsü tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 367’ye yükseldiği belirtildi.

Corona virüsü tespit edilen kişilerin tümünün Avrupa’dan ülkeye giriş yapanlar olduğu belirtilirken, şu ana kadar 13 Rus vatandaşının, 2 Çinli ve 1 İtalyan vatandaşı olmak üzere toplam 16 kişinin tedavisinin tamamlandığı açıklandı. İHA