Rusya'dan 'Sputnik V' adlı corona virüsü aşısıyla ilgili yapılan açıklamada, "Covid-19 aşısının, devlet tarafından dağıtılan ilaçlar listesine dahil edilmesi, aşının bölgelere arzını kontrol etmeye ve kıtlığı önlemeye yardımcı olacak” ifadesine yer verildi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre listeye yeni aşının yanı sıra deksametazon, kanakinumab, olokizumab, baritsitinib, tofatsitinib ve levilimab olmak üzere 6 ilaç daha dahil edildi.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Devlet Başkanı Putin'in müjdesini verdiği aşının üretimine başlandığını duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Bulgaristan'da 'coronadan öldü' denilen Türk doktor Türkiye'de tedavideymiş" desc="Bulgaristan'ın kuzeydoğusunda Türklerin de yaşadığı Dobriç kentindeki hastanede dün iki doktorun corona virüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Ancak daha sonra öldüğü duyurulan Türk doktor Tezgün Arif'in Türkiye'de bir klinikte tedavisinin sürdüğü ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/16/iecrop/doktor-shutterstock-12_16_9_1597591006.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bulgaristanda-coronadan-oldu-denilen-turk-doktor-turkiyede-tedavideymis-5990452/"]