Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan corona virüsü salgını etkisini arttırmaya devam ediyor.  Çin’i geride bırakarak salgının yeni merkez üssü olan ABD’de sağlık sistemi çöktü.

ABD, çöken sağlık sistemi ve yetişmiş uzman açığı nedeni ile yurt dışından doktor ve sağlık personeli arayışına başladı.

ABD, doktor ve sağlık çalışanı arayışı nedeni ile bu meslek grupları için vize kolaylığı sağladığını duyururken, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Konsolosluk İşleri Birimi tarafından "Tıp profesyonelleri için vize güncellemesi" adı altında bir bildiri yayınlandı.

Birim, bildiri ile ABD’de çalışmak isteyen doktor ve sağlık çalışanlarını en yakın ABD Büyükelçiliğine başvurmaya davet etti.

ABD’de toplam corona virüsü vakası 100 bini geçerken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 543’e ulaştı.(İHA)

[old_news_related_template title="Son dakika... ABD, 100 bin vakayı geçti!" desc="ABD'den corona virüs salgınıyla ilgili art arda kötü haberler geliyor. Bugün ABD, karantinaya alınan vaka sayısında Çin ve İtalya'yı geçti. 100 bin vakayı geçen ülkede en çok vaka görülen New York eyaleti valisi Cuomo ise, eyalette vaka sayısının 37 bin 258'den 44 bin 635'e yükseldiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/27/iecrop/abd-coronavirus-reuterss_16_9_1585325226.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abd-cini-gecti-bir-kotu-haber-daha-5708165/"]