Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'de dün 1 milyon vaka sayısı aşılmıştı. Son 24 saatte 19 bin 522 vaka daha açıklanan ülkede güncel vaka sayısı 1 milyon 29 bin 878 oldu.

Açıklanan bilgilere göre, ABD'de corona virüsü salgının ortaya çıkışından bu yana toplam 5 milyon 717 bin 83 kişiye corona testi yapıldı.

 

TRUMP YENİ PLANINI AÇIKLADI

ABD Başkanı Donald Trump, eyaletlerin corona virüsü salgınıyla mücadelesinde test kapasiteleri ile ilgili kılavuz görevi görecek ayrıntılı planı açıkladı. Plan, eyaletlerle federal hükümetin rolü arasındaki farkları da ortaya koyacak.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre Trump, Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’nde düzenlenen günlük basın toplantısında, ''Ekonomide aşamalı ve çok güvenli bir açılış için planlamalarını sürdüren eyaletleri bilgilendirmek amacıyla corona testi yapılması konusunda ilave yönergeyi açıklıyoruz. Ayrıntılı planımız eyaletlerin tam kapasitelerine nasıl ulaşacaklarını, test sayısını nasıl arttıracaklarını, patlak veren yerel salgınları test aşamasında tespit edecek gözlem sistemlerini nasıl kuracaklarını ve nasıl temas takibi yapacaklarını gösteriyor'' dedi.

[old_news_related_template title="ABD'de yumurta davalık oldu" desc="ABD'de faaliyet gösteren büyük market zincirleri hakkında yumurta fiyatlarını aralarında anlaşarak yükselttikleri iddiasıyla dava açıldı. Corona virüsü salgınının ardından marketlerde yoğunluk yaşanmış yumurta fiyatları iki katına çıkmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/28/iecrop/reuters-eggg2_16_9_1588058933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/abdde-yumurta-davalik-oldu-5779116/"]