Brüksel'deki Corona virüsü toplantıları devam ederken AB, gerekli olmayan bütün seyahatlerin 30 gün boyunca durdurulmasını teklif etti.

Reuters'daki habere göre AB Schengen bölgesi bütün ülkelere dışarıdan yapılacak seyahatleri engellemek istiyor.

Kararın zorunlu olmayan bütün seyahatler için geçerli olması bekleniyor. Kararın geçerli olması için 26 ülkenin onayı bekleniyor.

KISITLAMALAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ETKİLEMEYECEK

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen teklifle ilgili şunları söyledi:

* Devlet ve hükümet başkanlarına bu geçici tedbirleri hayata geçirmeleri için Komisyonun önerisini sundum. Ne kadar az seyahat olursa virüsü o kadar kontrol altında tutabiliriz

* Uzun süreli oturma müsadesi olan kişiler, AB vatandaşlarının aile üyeleri, diplomatlar, doktor ve diğer sağlık çalışanları ile uzman araştırmacılar. Bununla birlikte AB'ye mal taşıyan ulaştıma sektöründeki kişiler de bu kısıtlamadan etkilenmeyecek.

 

[old_news_related_template title="Valilik duyurdu! Avrupa'dan gelenler İstanbul'da karantinaya alınacak" desc="Corona virüsü önlemleri kapsamında Ankara, Konya ve Kayseri'nin ardından İstanbul'da da üç öğrenci yurdu boşaltıldı. Öğrencilere yapılan yazılı talimatta, bugün saat 12:00'ye kadar yurdu terk etmeleri istendi. Valilik, boşaltılan yurtlara Avrupa'daki 9 ülkeden gelecek olan vatandaşların 14 günlük karantina sürecini burada geçireceklerini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/16/iecrop/yurtkur_16_9_1584355414.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/valilik-duyurdu-avrupadan-gelenler-istanbulda-karantinaya-alinacak-5682037/"]