Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim tırmanırken, Çarşamba günü tansiyonun üst seviyeye çıktığı ortaya çıktı...

Reuters haber ajansına konuşan Yunan yetkililer, Türk ve Yunan savaş gemilerinin kafa kafaya geldiğini açıkladı. İsmini açıklamayan kaynaklar, "Savaş gemileri minik bir çarpışma yaşadı. Bu bir kazaydı. Limnos gemisi hasar görmedi" ifadesini kullandı.

Oruç Reis'in yolunu değiştirmek için geminin üzerine süren Limnos isimli gemiye Türk savaş gemisi Kemal Reis'in müdahale etmesiyle az kalsın kafa kafaya çarpışma yaşanacağı açıklanırken, gemilerin birbirine hafif bir şekilde çarptığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Yunanistan'a sert mesaj: En ufak saldırıyı cevapsız bırakmayız" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilimle ilgili konuştu. AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştüğünü belirten Erdoğan, Yunanistan tarafından araştırma gemisi Oruç Reis'e yapılan taciz girişimiyle ilgili olarak 'Kemal Reis gereken cevabı verdi. En ufak saldırıyı cevapsız bırakmayız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-erdogandan-yunanistana-sert-mesaj-en-ufak-saldiriyi-cevapsiz-birakmayiz-5987406/"]