Reuters'ta yer alan habere göre, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), yaz aylarında corona virüsünün yayılmasının duracağı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, corona virüsünün yayılmasına karşı hızlı davranmadıkça, özellikle Avrupa ülkelerinde Nisan ayının ortasına kadar yoğun bakım ünitelerinde yer kalmayacağı ve virüsün daha hızlı yayılacağı ifade edildi.

Merkez, virüsün sıcak ve nemli koşullarda daha az tehlikeli olmadığını belirterek, yaz aylarında virüsün etkisini kaybedeceğine ilişkin hiçbir bilimsel veri olmadığını duyurdu.

Öte yandan ECDC'nin raporunda virüsün, Singapur gibi yüksek nemli tropik yerlerde daha hızlı yayıldığı belirtildi.

ECDC, enfekte bireylerin izolasyonuna önem verilmesini, iş yerlerindeki çalışmaların ve okullardaki eğitimin ertelenmesinin, virüsün yayılmasına karşı önemli önlemler olduğunu vurguladı.

[old_news_related_template title="Bu belirtileri taşıyorsanız dikkat! İşte corona virüsü belirtileri ve tedavi yöntemleri!" desc="Corona virüsü tüm dünyada can almaya devam ederken kişisel ve toplumsal önlemler için de büyük çaba sarf ediliyor. Ülkemizde de çaşitli önlemler ile salgından korunmaya çalışılıyor. Ancak bazı vatandaşlar corona virüs belirtileri taşıyabiliyor. Peki corona virüsü belirtileri neler? Corona virüsü tedavisi nasıl yapılıyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/25/iecrop/corona-depo_16_9_1585148752.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bu-belirtileri-tasiyorsaniz-dikkat-iste-corona-virusu-belirtileri-ve-tedavi-yontemleri-5702842/"]

[old_news_related_template title="Corona hem üreticiyi hem tüketiciyi vurabilir" desc="Eskişehir, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, corona virüsü salgını nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğunu söyledi. Bir hafta içerisinde soğan ve pancar ekiminin tamamlanması gerektiğini belirten Erdemli, tarlaların ekilmemesi sonucu hem üretici hem de tüketicileri zor günlerin beklediğini vurguladı. Erdemli, “Eldeki soğanlar yeni hasada yetişmeyebilir. Geçtiğimiz hafta 1,5 lira olan soğanın kilosu bugün 4 liraya çıktı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/25/iecrop/resim1_10931170_16_9_1585144417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/corona-hem-ureticiyi-hem-tuketiciyi-vurabilir-5702700/"]