Azerbaycan Bakanlar Kurulu'na bağlı corona virüsüyle mücadele Operasyon Karargahı, 1 kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada, İran’a tedavi için giden 51 yaşındaki kadının Azerbaycan’a döndükten sonra rahatsızlandığı kaydedildi. Yapılan testler sonucunda corona virüsü ve şiddetli böbrek yetmezliğinin son aşamasında olduğu tespit edildi.

Hastanın ciddi akciğer hasarı ve solunum yetmezliğinin yanı sıra şiddetli bağışıklık düşüklüğüne sahip olduğu açıklandı.

Yetkililer, acilen yoğun bakıma alınan hastanın tüm çabalara rağmen, kronik komplikasyonları şiddetlendiğini, çok sayıda organ yetmezliğinin oluştuğunu ve hayatının kurtarılmasının imkansız hale geldiği kaydedildi.

Öte yandan Azerbaycan’da daha önce corona virüsü teşhisi konulan 3 kişi iyileşmişti. (İHA)

[old_news_related_template title="Nevruz kutlamalarına Corona virüsü iptali!" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de bir kişiye yapılan Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılması planlanan Nevruz kutlamalarının iptal edildiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-nevruz-kutlamalarina-corona-virusu-iptali-5676254/"]