Dünyanın en zengin ikinci insanı olarak bilinen ABD'li iş insanı Bill Gates, corona virüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu... Microsoft'un kurucularından olan Gates, sokağa çıkma yasağının uygulanması durumunda en kötü senaryonun tersine dönülebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık ekibinde görevli olan isimler geçen hafta içerisinde, ABD genelinde toplam ölü sayısının 100 bin ile 240 bin arasında olacağını öngörmüştü.

"EKONOMİK FATURASI AĞIR OLACAK AMA..."
Bill Gates, "Eğer test yapma sistemini düzeltirsek, bütün 50 eyaleti de işin içine alabilirsek, bu ölüm sayılarının altında olacağız. Elbette çok büyük bir ekonomik fatura çıkacak" dedi.

Gates, "Bir aşı geliştirilene kadar durumun tamamen normale döneceğini söylemek güç" ifadesini kullandı.

97 milyar dolarlık serveti olduğu tahmin edilen Gates, Bloomberg Milyarderler Listesi'nde ikinci sırada yer alıyor.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde son durum: Umut verici gelişmeler var ama..." desc="Dünya çapında 1 milyon 274 binden fazla insanda tespit edilen ve 69 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü panik yaratmaya devam ediyor... Güney Kore'de ilk defa 50'den az yeni vaka çıkarken, Japonya'da da OHAL ilan edileceği açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump ise kameralar karşısında sağlık danışmanı Dr. Fauci'ye zor anlar yaşattı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hastaneye kaldırılırken Türkiye'de de toplam vefat sayısı 574'e çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/06/iecrop/hasta-reuters_16_9_1586160740.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-son-durum-trump-kamerada-doktorla-atisti-5727871/"]