Türkiye'nin bir sınır komşusunda daha Corona virüsü tespit edildi... Geçtiğimiz haftalarda Yunanistan, İran, Irak ve Gürcistan ile birlikte sınırların kapalı olduğu Ermenistan'da tespit edilenCorona virüsü Bulgaristan'da ortaya çıktı... Bulgaristan'da Bakanlar Kurulu'na bağlı Ulusal Corona Virüsü Kriz Masası Merkezi üyeleri, bugün sabah saatlerinde düzenlediği olağanüstü basın toplantısında, ülkede dört kişide Corona virüsü (Covid-19) testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.



Plevne'den 27 yaşında bir erkek ve Gabrovo'dan 75 yaşında bir kadının, akciğer rahatsızlığı sonucu kaldırıldıkları hastanelerde Covid-19 testleri pozitif çıktı. Ulusal Bulaşıcı ve Parazit Hastalıkları Merkezi'nin Başkanı Todor Kantarcıyev, Plevne'den iki erkekte, Gabrovo'dan ise iki kadında Corona virüsü görüldüğünü duyurdu.

[old_news_related_template title="Corona virüsü paniği büyüyor: Trump'ın katıldığı etkinlikte hasta çıktı" desc="İki ayı aşkın bir süredir küresel çapta paniğe sebep olan corona virüsü ile ilgili peş peşe kötü haberler gelirken, ABD Başkanı Donald Trump ve kurmaylarının bir hafta önce katıldığı CPAC isimli konferans etkinliğine katılanlardan birinde corona virüsü tespit edildiği açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/08/iecrop/ambulans-reuters_16_9_1583641472.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-panigi-buyuyor-trumpin-katildigi-etkinlikte-hasta-cikti-5666986/"]

"HASTA SIFIR" ARANIYOR

Ulusal Corona Virüsü Kriz Masası Merkezi'nde görevli Tümgeneral Prof. Dr. Ventsislav Mutafçiyski, durumu iyileşen iki Corona virüsü hastasının ülke dışına gitmediklerini ve salgın bölgesinden gelen insanlarla temas etmediklerini ifade etti. Corona virüsü bulaştıran ilk hastayı aradıklarını belirten Tümgeneral Mutafçiyski "Hasta sıfırı yani hastalığın ilk çıktığı kişiyi tespit edemiyoruz" dedi.

TIR ŞOFÖRÜ KENDİNİ ARACINA KAPATTI

Gabrovo'da hastanede yatan yaşlı kadının zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü ve odada iki başka hastayla kaldığı açıklandı. Gabrovo Tota Venkova Hastanesi Müdürü Dr. Minko Mihov odadaki diğer hastalar ve tıbbi ekibin de Corona virüs testine tabi tutulacağını açıkladı.

Tümgeneral Prof. Dr. Mutafçiyski hafta sonu yapılan 110 Corona virüsü testinden hepsinin negatif çıktığını söyledi. Basın toplantısında ayrıca Ulusal Corona Virüs Kriz Masası Merkezi'nde çok ilginç vakalarla karşılaşıldığını, salgın korkusuyla yurt dışından dönen bir TIR şoförünün on günden beri evinin önünde kamyonuna kapanarak, kendini karantinaya aldığını söyledi.


MOLDOVA'DA DA TESPİT EDİLDİ

Moldova'da bir kişide Corona virüsü (Covid-19) tespit edildiği bildirildi. Moldova Sağlık Bakanlığı Basın Servisi, İtalya'dan gelen bir Moldova vatandaşında yapılan Corona virüsü testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

48 yaşındaki kadın hastanın sağlık durumunun kötü olduğu belirtilen açıklamada, ateş, ağır solunum yetmezliği, öksürük ve genel halsizlik şikayetleri nedeniyle havaalanından başkent Kişinev´de hastaneye kaldırıldığı duyuruldu. Ayrıca hastada diyabet, hipertansiyon rahatsızlıkları ve aşırı kilo problemi olduğu belirtildi.

İTALYA'DAN DÖNEN İKİ YOLCU DA HASTA

Moldova hükümetinin Corona virüsle ilgili tedbirleri görüşmek üzere bugün olağanüstü toplantı yapma kararı aldığı kaydedildi.

Bangladeş'te de üç kişide Corona virüsü tespit edildiği açıklandı. Bangladeş Hastalık Kontrol ve Araştırma Enstitüsü, yaşları 20 ve 35 arasında değişen hastalardan ikisinin yakın zamanda İtalya'dan döndüğünü duyurdu.

Corona virüsünün en çok etkilediği bölgelerden biri olan İran'da da ölü ve hasta sayısı arttı. İran Sağlık Bakanlığı, bugün yapılan açıklamada ölü sayısının 194'e çıktığını duyururken, hasta sayısının da 6 bin 566 olduğunu aktardı.

İNGİLTERE'DE VAKA SAYISI ARTTI

İngiltere'de Corona virüsü vaka sayısının 209'dan 273'e yükseldiği belirtildi. Ülkede 23 binden fazla kişiye test uygulandığı belirtilirken, 2 kişi hayatını kaybetti.

VİETNAM'DA VAKA SAYISI 29 

Vietnam Sağlık Bakanlığı, Corona virüsü vaka sayısının 29'a yükseldiğini açıkladı. Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3'e yükseldi.

HOLLANDA'DA ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Hollanda Halk Sağlığı Merkezi, Corona virüsü nedeniyle 82 ve 86 yaşında olan 2 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Ülkede virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 3'e yükselirken, vaka sayısının 265 olduğu belirtildi.  (Reuters, İHA)

[old_news_related_template title="İstanbul'da Corona virüsü paniği! Bakan Koca'dan açıklama geldi" desc="İstanbul'da Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde bir hastada Corona virüsü görüldüğü iddia edildi. Sosyal medyada hızla yayılan iddiayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/06/iecrop/corona-iha-1_16_9_1583526115.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbulda-corona-virusu-panigi-bakan-kocadan-aciklama-geldi-5665500/"]