Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra haftalar içerisinde 170 insanın ölümüne sebep olan ve binlerce insanın da tedavi altına alındığı corona virüsü ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

Hindistan ve Filipinler yönetimleri arka arkaya açıklama yaparak kendi ülkelerinde de corona virüsü vakalarının tespit edildiğini duyurdu. Hindistan tarafından yapılan açıklamada, bir kişinin tedavi altına alındığını ve bu hastanın sağlık durumunun stabil olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Son dakika: Corona virüsü Türkiye'ye gittikçe yaklaşıyor! Dünya diken üstünde..." desc="Dünya son yılların en büyük sağlık krizlerinden biriyle karşı karşıya... Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Avrupa'ya da yayılan corona virüsü nedeniyle küresel çapta 'olağanüstü hâl' ilan edilmesi tartışılıyor... Virüs henüz Türkiye'de görülmedi fakat sınırlarımızdan çok da uzak sayılmaz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/30/iecrop/2020-01-29t072309z_171926724_rc2jpe99k64u_rtrmadp_3_china-health_16_9_1580366966.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-diken-ustunde-corona-virusu-turkiyeye-gittikce-yaklasiyor-5596514/"]

Yapılan açıklamada, "Çin'deki Wuhan Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencide corona virüsü tespit edildi. Hasta şu an kontrol altında ve hastanede tutuluyor" ifadesi kullanıldı.

Filipinler tarafından yapılan açıklamada da ülkedeki ilk corona virüs vakasının görüldüğü belirtildi. Filipinler Sağlık Bakanı Francisco Duque tarafından yapılan basın açıklamasında, 38 yaşındaki Çinli bir kadının hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Çinli hastanın Wuhan kentinden 21 Ocak'ta Filipinler'e geldiği belirtildi.

Vietnam'dan da benzer bir açıklama geldi... Vietnam Sağlık Bakanlığı, Hanoi ve Thanh Hoa'da birer corona virüs vakası görüldüğünü açıkladı.

RUSYA'DAN E-VİZE AÇIKLAMASI
Küresel anlamda panik devam ederken Rusya'dan da flaş bir açıklama geldi... Rus haber ajansı RIA, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na dayandırılan haberde, 30 Ocak'tan itibaren geçici olarak, Çin vatandaşlarına elektronik vize verilmeyeceğini duyurdu.