Basın toplantısı düzenleyen Eustice, ülkede son bir gün içinde 2 bin 412 yeni vakanın tespit edildiğini, toplam vaka sayısının 248 bin 818’e çıktığını açıkladı.

Birleşik Krallık'ta test sayısının 2 milyon 772 bin 552’ye yükseldiğini açıklayan Eustice, tedavi gören bin 559 hastanın durumunun kritik olduğunu belirtti.

BAKIMEVLERİNDEKİ ÖLÜMLERDEN HÜKÜMET SORUMLU TUTULDU

Birleşik Krallık'ta yaklaşık 15 bin kişinin corona virüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bakımevlerinin işletmecileri, yaşanılan durumdan hükümeti sorumlu tuttu.

Birleşik Krallık'taki bakımevleri işletmecilerini temsil eden Care England'ın CEO'su Prof. Dr. Martin Green, Parlamento Sağlık ve Sosyal Bakım Komitesinde yaptığı açıklamada, bakanların vaatlerine rağmen test konusunda hala büyük sorunlar olduğunu ifade etti.

Green, virüste ölüm riski en yüksek olan kişiler için en baştan tedbir alınması gerektiğini vurgulayarak, "Bu salgının ortaya çıktığı ilk andan itibaren bakım evlerine odaklanmalıydık" dedi.

"RİSK ALTINDA OLAN İNSANLARIN NEREDE OLDUĞUNA ODAKLANMAMIZ GEREKİYORDU"

Green, koruyucu ekipman eksikliği ve testlerde yaşanan sorunlardan dolayı test yaptıranların bile testlerin kaybolduğu gerekçesi ile sonuçlarını öğrenemeden taburcu edildiğini belirtti.

Green, hükümetin hastanelere odaklanmak için enfekte hastaları bakımevlerine yönlendirdiğini ifade ederken, birçok bakımevinin hastanelerden gelen hastaların tedavisi için yeterli ekipmana sahip olmadığını dile getirdi.

Green, "Bakımevlerinin altta yatan sağlık koşulları olan insanlarla dolu olduğu göz önüne alındığında bence belirli bir organizasyonu düşünmek yerine en fazla risk altında olan insanların nerede olduğuna odaklanmamız gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Diğer ülkelerde enfekte hastalar için ayrı karantina tesisleri kullanıldığını hatırlatan Green, "Hastaneleri boşaltma ve bakımevlerini doldurma politikamız vardı. Ancak diğer ülkelerde semptom gösterenler bakımevlerinden karantina tesislerine alındılar" diyerek Birleşik Krallık hükümetini eleştirdi.

Ayrıca bakımevlerindeki personelin corona virüsü taşıyıp taşımadığını öğrenmek için 8 ila 10 gün beklediğini belirten Profesör Green, bakımevlerindeki koruyucu ekipmanların hala yetersiz olduğunu vurguladı.

SAĞLIK BAKANI: BAKIMEVLERİNİN ÜÇTE İKİSİ ETKİLENMEDİ

Sağlık Bakanı Matt Hancock ise bakım sektörünün kriz sırasında benzeri görülmemiş düzeyde destek aldığını söylerken, bakanların bakımevlerini korumak için ellerinden gelen her şeyi yaptığını belirtti.

Bakan Hancock, bakımevlerinin çevresine "koruyucu bir halka" atıldığını ve bakımevlerinin yaklaşık üçte ikisinin salgından etkilenmediğini ifade etti.

Mart ayı başlarında hükümetin Baş Tıbbi Danışmanı Profesör Chris Whitty, "hastanenin insanlar için tehlikeli bir yer olabileceğini hatırlamanın önemli olduğunu" dile getirmişti.

Profesör Whitty, hastaları bakımevlerine taburcu etmenin birçok durumda daha uygun ve daha güvenli olduğunu söylemişti. (Reuters, İHA)

[old_news_related_template title="Uzmanlar uyarıyor! Coronayla birlikte artabilir: Deliryum" desc="Corona virüsü salgını insan hayatında pek çok şeyi değiştirirken, uzmanlar hastalık süreci ve sonrasında ruhsal anlamda yaşanabilecek durumlara dikkat çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/19/iecrop/italya-corona-reuters_16_9_1589893066.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/uzmanlar-uyariyor-coronayla-birlikte-artabilir-deliryum-5823913/"]

[old_news_related_template title="Ünlü bilim insanından corona virüsü uyarısı: Bu insanlara dikkat edin" desc="ABD'nin önde gelen eğitim ve araştırma kurumlarından Massachusetts Dartmouth Üniversitesi'nde görevli biyoloji alanında uzmanlaşan doçent Erin Bromage yaptığı açıklamada, sokakta dikkat edilmesi gereken insanların kimler olduğunu duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/19/iecrop/sokak-reuters_16_9_1589889335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/unlu-bilim-insanindan-corona-virusu-uyarisi-bu-insanlara-dikkat-edin-5823806/"]