BM'den yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de, aralık ayından beri yaklaşık 900 bin kişinin yerinden edildiği ve 21'inci yüzyılın en büyük insani felaketinin yaşandığı belirtildi.

BM yetkilisi David Swanson, insani krizin yeni bir seviyeye ulaştığını ifade etti.

Diğer bir yetkili Mark Lowcock ise "Sağlık kuruluşları, okullar, marketler, camiler vuruldu. Okullar askıya alındı, Sağlık kuruluşları ise kapalı. Bölgede ciddi derecede salgın endişesi var. Altyapı da çökmüş durumda" dedi.

NE OLMUŞTU?

Suriye'nin İdlib kentinde Rusya ve Esad rejim güçleri muhaliflere yönelik saldırılar düzenliyor. Bombardımandan etkilenen siviller ise Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekatı bölgelerine doğru kaçıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada ''1 milyona yakın İdlib halkı bugün bizim sınırlarımıza doğru hareket halinde. Biz zaten 3,5-4 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz. Bu 1 milyonu da kabul etme durumuz yok" demişti.

[old_news_related_template title="İdlib'in köylerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor!" desc="Suriye'nin İdlib kentinin Mizanez ve Maarat al Naasan bölgelerinde muhalif gruplar ve rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sivillerin boşalttığı köylerdeki çatışmalara Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de zaman zaman ateş desteği veriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/16/iecrop/idlib-dha_16_9_1581863681.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/idlibin-koylerinde-siddetli-catismalar-yasaniyor-5628508/"]