İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif da Kasım Süleymani'nin (62) öldürüldüğünü teyit etti. Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ABD'nin DAEŞ (IŞİD), El Nusra, El Kaide ve diğerleriyle savaşan en etkili güç olan General Süleymani'yi hedef alan ve suikastla öldüren uluslararası terörizm eylemi, son derece tehlikeli ve aptalca bir gerginliktir."

Twitter mesajında Bakan Zarif, "ABD'nin bu külhani maceracılığının tüm sonuçlarının sorumluluğunu taşıdığını" da sözlerine ekledi.

Cevad Zarif'in bu mesajının ardından İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Suçluları acı bir intikam bekliyor" açıklaması yaptı.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Hamaney üç günlük ulusal yas ilan ederken, "Tüm düşmanlar bilmelidir ki cihat direnişi iki kat motivasyonla sürecek ve bu kutsal savaşta kesin zafer savaşçılarımızı bekliyor" ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de "Süleymani'nin suikast sonucu öldürülmesi, Tahran'ın ABD'ye karşı direnişini daha kararlı hale getirecektir" dedi. Süleymani ve Mühendis'in öldürülmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayınlayan Ruhani, saldırıyı "zalimce ve korkakça" ifadeleriyle tanımladı.

Ruhani, "İnsanlık dışı gaddarlıklarıyla uluslararası hukukun en temel kaidelerini ayaklar altına alan bu işgalci rejim, bu ülkenin utanç dolu sayfalarına başka bir leke daha ekledi" yorumunda bulundu. İran lideri, "ABD'nin işlediği bu korkunç suçun intikamını kuşkusuz alacaktır" ifadesini kullandı.



İran Devrim Muhafızları Ordusu Eski Genel Komutanı Muhsin Rızai, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD'den acı bir intikam alacağız" ifadelerini kullandı.

Dünyanın dikkat kesildiği gelişmeyle ilgili tüm ayrıntılar için tıklayın…

[old_news_related_template title="Son dakika... Bölgedeki gerilim savaşa evriliyor... Kasım Süleymani öldürüldü!" desc="Uluslararası ajanslar haberi 'acil' koduyla geçti, tüm dünya 'son dakika' gelişmesi olarak duyuruyor... Bölgede son günlerde yaşanan ABD-İran gerilimi sonuçları çok ağır olabilecek bir çatışmaya evriliyor... İran Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlardan sorumlu birimi Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD güçleri tarafından öldürüldüğü teyit edildi. İran'dan peş peşe çok sert tepkiler geldi. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 'Suçluları acı bir intikam bekliyor' açıklaması yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/kasimsuleymani-1_16_9_1578025106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-bolgedeki-gerilim-savasa-evriliyor-kasim-suleymani-olduruldu-5545274/"]