Boris Johnson'ın açıkladığı verilere göre, Birleşik Krallık genelinde ölü sayısı 36 bin 793'e yükseldi. Ülkede vaka sayısı da son bir gün içinde 2 bin 405 artarak 259 bin 559 oldu.

Birleşik Krallık, dünyada corona virüs salgınından en fazla etkilenen ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

OKULLAR YENİDEN AÇILIYOR

Corona virüsü salgını nedeniyle zor günler geçiren İngiltere’de kademeli olarak, normalleşme adımları atılmaya başladı.

Salgın hakkında yapılan günlük basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki okulların açılıp açılmaması gerektiği tartışmalarına açıklık getirdi.

Johnson, yaptığı açıklamada ülkedeki ilkokulların 1 Haziran’dan itibaren kademeli olarak yeniden açılacağını duyurdu.

"ÇOCUKLARIMIZI SINIFLARA GERİ ALMAYA BAŞLAMAK İSTİYORUZ"

Başbakan Johnson, “Çocukların eğitimi, refahları, uzun vadeli gelecekleri sosyal adalet için çok önemlidir. Diğer birçok ülkede uygulanan yaklaşım doğrultusunda, çocuklarımızı yönetilebilir ve olabildiğince güvenli bir şekilde sınıflara geri almaya başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öncelikle ilkokul 1.sınıf ve 6. sınıfta okuyan öğrencilerin eğitime geri döneceğini ifade eden Johnson, ayrıca ortaokul 10. ve 12. sınıf öğrencileri için eğitime dönüş tarihinin 15 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı.

Hükümetin Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu, çocukların corona virüsüne yakalamasının daha düşük olduğunu belirtirken, çocukların virüsü başkalarına bulaştırmasının ise daha düşük olduğunu iddia etti. (Reuters, İHA)

[old_news_related_template title="Boris Johnson konuştu! Başdanışman skandalında yeni gelişme..." desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson, corona virüsü salgını nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararını ihlâl ettiği söylenen başdanışmanı Dominic Cummings’i savunarak 'Her baba gibi içgüdülerini dinleyerek hareket etti' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/24/iecrop/boris-reuters1_16_9_1590338712.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/boris-johnson-konustu-basdanisman-skandalinda-yeni-gelisme-5834526/"]

 

[old_news_related_template title="Trump'ın önerdiği corona ilaçları 'ölüm oranını artırıyor' iddiası!" desc="Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump tarafından, corona virüsüne (Covid-19) karşı etkili olduğu iddiasıyla önerilen Klorokin ve Hidroksiklorokin ilaçlarının hastalara iyi gelmediği, hatta ölüm oranını artırdığı ileri sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/24/iecrop/trump-reuters_16_9_1589868981_16_9_1590329717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumpin-onerdigi-corona-ilaclari-olum-oranini-artiriyor-5834397/"]