Aralık ayının başında ortaya çıkan ve kısa sürede yayılarak küresel bir korku yaratan corona virüs ile ilgili korkutan bir açıklama İstanbul'dan geldi... Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, salgın hastalıkta yaşamını kaybedenlerin ve tedavi altına alınanların sayısını verdi.



DHA'nın aktardığı haberde Çinli diplomat, salgın hastalıktan ölen kişilerin sayısının 521'e çıktığını ve 17 bin 335 kişinin de corona virüs şüphesiyle tedavi altına alındığını açıkladığı vurgulandı. Cui Wei, "Hastaneden taburcu olanların sayısı ise 21 bin 558" dedi.

Bu haberi abonelerine servis ettikten bir süre sonra Demirören Haber Ajansı, haberi düzelterek tekrar yayınladı. Yeni haberde İstanbul Başkonsolosu Cui Wei'nin, "Corona virüs sebebiyle ölen kişilerin sayısı 362'ye ulaştı" sözlerini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü ve resmi makamlar, bugün Çin'den çıkan salgında ölü sayısının 361 olduğunu açıklamıştı. Öte yandan Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Çin'de can kaybının 361 olduğu ve 475 kişinin de taburcu olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Dünyayı dehşete düşüren virüsle ilgili bomba 'yarasa' iddiası" desc="Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı dehşete düşüren corona virüsüyle ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Bilim insanları, virüsün yarasalarda bulunabileceğini ve yarasa çorbasından insanlara geçmiş olabileceğini düşünüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/yarasa_16_9_1579758955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dunyayi-dehsete-dusuren-virusle-ilgili-bomba-yarasa-iddiasi-5583361/"]

Detaylar geliyor...