Çin'de corona virüs paniği ve korkusu devam ediyor... Salgının ortaya çıkmasının ardından bir süre sessizliğini koruyan Çinli makamlar bir süredir her sabah ölü ve tedavi altına alınanların sayısı ile ilgili resmi açıklamalar yapmaya başladı.

Bugün yapılan açıklamada da corona virüs salgınından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısının 811'e çıktığı açıklandı. 2002-2003 yıllarında küresel ölçekte panik yaratan SARS virüsünde 774 kişi yaşamını yitirmişti. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun bugün açıkladığı rakamlarla birlikte corona virüsü, SARS'ı (Şiddetli akut solunum yolu sendromu) geçti.

Cumartesi günü açıklanan rakamda sadece bir günde 89 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken İngiliz The Guardian gazetesi, "Çin Yeni Yılı tatilinin uzatılması sonrasında işe başlayacak insanlar arasında bir panik var. Çin hükümeti, Ocak ayının sonunda kutlanan Çin Yeni Yılı dolayısıyla yapılan tatilin uzatılmasına karar vermiş ve iş yerlerinin 10 gün daha kapalı kalmasını istemişti.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan bazı Çinliler, gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyerek işe başlamak istediklerini dile getirdi. Ajansa konuşan bir Çinli, "Esas beni rahatsız eden şey, bunların "resmi veri" olması derken bir başkası ise, "Hepimiz maske satın alamadığımızı biliyoruz peki neden işe geri dönüyoruz" diye sordu. Bir diğer kişi ise, "Bölgeye 20 binden fazla doktor ve hemşire gönderildi. Fakat neden ölü ve hasta sayısı artıyor" dedi.