Zamanında alınan sıkı önlemler, yoğun bir şekilde Covid-19 testi yapılması ve takip sistemlerinin verimli çalışmasıyla corona virüsü salgınıyla mücadelede örnek ülke haline gelen Güney Kore'de 5 Nisan'dan beri en yüksek günlük vaka tespit edildi.

Son günlerde vaka sayısında ciddi bir artış yaşayan Güney Kore'de son 24 saat içerisinde 79 yeni vaka tespit edildiği belirtildi. Vakaların 68'inin yerel kaynaklı bulaşmalar olduğu açıklandı. Özellikle uluslararası kamuoyu corona virüsü vaka sayısında karşılaşılan bu ani artış ile birlikte "Güney Kore'de ikinci dalga korkusu" ve "Corona virüsünde ikinci dalga geldi" yorumlarını yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Vakaların büyük oranda başkent Seul ve çevresindeki Gyeonggi ve Incheon'da görüldüğü belirtilirken Sağlık Bakanı Yardımcısı Kim Gang-lip, "54 vaka Bucheon'daki bir kargo merkezindeydi. Burası Seul'un merkezine 25 dakikalık mesafede" dedi.

Kim Gang-lip, geçen haftalarda bir gece kulübünde eğlenen bir kişide corona virüsü görülmesinin ardından vaka sayısının hızla arttığını belirtirken, bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.

ÇALIŞANLARA İZİN VERİN
Yaşananların ardından soruşturma ve salgının takip yöntemlerine dikkat çeken Sağlık Bakanı Park Neung-hoo, vatandaşlara gereksiz yere dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunurken, "İşverenler hasta çalışanlarına izin vermeli" dedi.

Park, "Salgının  bulaşma rotası çok farklı. Ofisler, önlem alınmayan okullar ve şehirlerdeki karaoke odaları bunlardan bazıları" ifadesini kullandı.

14 HAZİRAN'A KADAR YASAKLAR GELİYOR
Öte yandan yaşananların ardından Güney Kore yönetimi yarından itibaren kamusal alanları kapatma kararı aldı. Özellike başkent Seul ve çevresinde Covid-19 vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Park, "Hükümetin yönetimindeki ve işletmesi devlete ait olan parklar, dinleme alanları, müzeler, sanat galerileri ve tiyatro salonları 14 Haziran'a kadar kapatılacaktır" dedi.
İLGİLİ HABER Bilim insanlarından corona uyarısı: 2 metre mesafe yeterli değil Bilim insanlarından corona uyarısı: 2 metre mesafe yeterli değil

[old_news_related_template title="Bilim insanlarından corona uyarısı: 2 metre mesafe yeterli değil" desc="Dünya çapında corona virüsünden etkilenenlerin sayısı 5.7 milyonu geçerken dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan bilim insanları bir makale yazarak sosyal mesafe olan 2 metrenin yetersiz olduğunu duyurdu. Bilim insanları, 'Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği 2 metre sosyal mesafenin kapalı ortamlarda işe yaramadığına dair kanıtlar var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/28/iecrop/istanbul-reuters_16_9_1590650437.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-gelismesi-bilim-insanlarindan-corona-uyarisi-2-metre-mesafe-yeterli-degil-5840617/"]