Dünya üzerinde 4 milyondan fazla insanı etkileyen ve 284 binden fazla insanı öldüren corona virüsü ile ilgili çarpıcı bir araştırma bugün yayınlandı. Tıp dünyasının önde gelen dergilerinden European Heart Journal'da yer alan makalede Covid-19'un neden erkekleri daha çok etkilediğinin detayları paylaşıldı.

Araştırmada kalp yetersizliği sorunu yaşayan erkeklerin vücudundaki ACE2 isimli enzimin daha yoğun olduğu ve bu enzim sebebiyle erkeklerin corona virüsüne karşı bağışıklığının daha düşük olduğu belirtildi.

ERKEKLERDE DAHA FAZLA
Hollanda'daki Groningen Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli kardiyolog profesör doktor Adriaan Voors araştırma hakkında, "ACE2, hücrenin yüzeyindeki bir reseptör. ACE2, corona virüsünün hücreye takılmasına ve içine girmesine izin veriyor. Bu enzim hücrenin yüzeyindeki başka proteinlerle etkileşime geçerek sağlıklı hücreyi enfekte ediyor" açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş açıklama: Corona gıdadan geçer mi?" desc="Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sıklıkla gündeme gelen 'yiyecekten corona bulaşır mı' sorusuna yanıt verdi. DSÖ'nün resmi internet sitesinde, 'Henüz kimseye yiyecek ve içeceklerin paketlerinden corona bulaştığına dair bir kanıt olmasa da gıda güvenliğine dikkat etmek her zaman doğru bir yaklaşım olacaktır' açıklaması yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/11/iecrop/pazar-reuters_16_9_1589181978.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutunden-flas-aciklama-corona-gidadan-gecer-mi-5805068/"]

Voors, "Ciğerlerde yüksek oranda ACE2 enzimi bulunuyor ve bu da Covid-19 hastalarının neden solunum rahatsızlığı yaşadıklarını gösteriyor. 11 Avrupa ülkesinde araştırmaya katılan 1485 erkek ve 537 kadından alınan örneklere göre erkeklerin ACE2 oranı kadınlardan daha yüksek" dedi.