Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, bugün yapılan açıklamada sadece tek bir günde 73 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yetkililer, toplamda 563 kişinin yaşamını yitirdiğini doğrularken, 5 Şubat'ta corona virüs görülen hasta sayısının da 3.694 arttığını belirtti.



Resmi rakamlara göre 5 Şubat itibariyle corona virüsü tespit edilen hasta sayısı 28.018'e çıktı. Bu rakamlara göre corona virüs vakası rastlanan hasta sayısı sadece pazartesi gününden beri yüzde 35 arttı. Pazartesi günü corona virüsü teşhisi konulan hasta sayısı 20.438'di.

Özellikle salgının patlak verdiği Wuhan'ın bağlı olduğu Hubei bölgesindeki hastanelerin yetersiz kaldığı açıklandı. New York Times gazetesi, çok sayıda hastanın aşırı dolu hastanelere alınmadığı ve yeterli miktarda yatak, sedye ve test kitinin bulunmadığını okurlarına duyurdu.


CORONA VİRÜSÜ NEDİR?
Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ
Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor.